Készült: 2021.07.30.17:45:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

169. ülésnap (2004.09.29.), 308. felszólalás
Felszólaló Szijjártó Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nemcsak a drogkérdés maradt ki egyébként a kormányprogramból, hiszen nehéz helyzetben lenne a leendő miniszterelnök úr, ha adnánk a kezébe egy tollat, és megkérnénk arra, hogy az “ifjúságö szót húzza alá a kormányprogramban - nem fogyna ki a toll. (Szórványos derültség az MSZP soraiban.)

Ez azért szomorú, mert a gyermek-, ifjúsági és sporttárca eddigi tevékenysége az elmúlt másfél évben nem értékelhető jelesre sajnos. (Derültség az MSZP soraiban.) Sőt, inkább az elégtelen jelzőt és osztályzatot használnám. Minden idők legkisebb költségvetési főösszegére sikerült letornásznia magát miniszter úr a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium vonatkozásában. Ehhez nem tudunk gratulálni, ne haragudjon érte!

Azonban arra kíváncsiak lennénk, tisztelt miniszter úr, hogy lesz-e Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a következő kormányban. Szeretnénk tudni azt is, tisztelt miniszter úr, hogy ön vajon magára és kormányára nézve kötelezőnek tekinti-e az előző kormányfő által megígért vállalásokat. Lesz-e ingyenes utazás, tisztelt miniszter úr? Merthogy Medgyessy Péter megígérte, és a mai napig nem teljesült. Lesz-e ingyenes jogosítvány a fiataloknak, tisztelt miniszter úr? Erről sem szól a kormányprogram. (Gyurcsány Ferenc a helyén állva dr. Hiller Istvánnal beszélget.) Lehet, hogy nem fog rá válaszolni, mert jól láthatóan issza a szavaimat a miniszter úr (Derültség a Fidesz soraiban.), de azért folytatom, hátha a jegyzőkönyvből egyszer majd elolvassa. (Bársony András: Nem ér annyit!)

Lesznek-e kollégiumi férőhelyek, miniszter úr? Amíg itt van, kihasználom a lehetőséget, hogy feltegyem ezt a kérdést (Derültség az MSZP soraiban. - Gyurcsány Ferenc a helyéről elindulva tapsol: Mondja csak!), merthogy tízezer új kollégiumi férőhelyet ígért Medgyessy Péter, mind a mai napig egyetlenegy újat nem adtak át. Ígértek ifjúsági törvényt is, miniszter úr. (Gyurcsány Ferenc az SZDSZ sorai felé tart.) Lehet, hogy már hangosabban kellene kiabálnom, hogy még a termen kívül a miniszter úr meghallja. (Dr. Fónagy János: Kormányt szervez!) Lesz-e ifjúsági törvény, miniszter úr? Merthogy 2003-ra ígérték, az elmúlt, de itt a lehetőség. Milyen jövőről beszélünk, miniszter úr? Milyen jövőorientáltságról beszélünk, miniszter úr, amikor az “ifjúságö szó egyetlenegyszer sem szerepel az ön kormányának a programjában?

Miniszter Úr! Ön nemcsak sportminiszternek volt alkalmatlan, miniszterelnöknek is az lesz. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van! - Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai