Készült: 2019.12.10.11:38:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 97. felszólalás
Felszólaló Gyurcsány Ferenc
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:11


Felszólalások:  Előző  97  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYURCSÁNY FERENC miniszterelnök: Képviselő úr, önnek az a lehetősége és felelőssége volt meg több mint egy éven keresztül, ha jól emlékszem, hogy a magyar államháztartásért viselt felelősséget. Tudja azt, hogy (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Akkor rend is volt! - Derültség az MSZP padsoraiból. - Podolák György: Nem is volt költségvetés!) ez a felelősség olyan felelősség, amely alól kibújni politikusnak, ha tisztességgel végzi a dolgát, nem szabad.

Döntött ez az Országgyűlés valamiről, arról, hogy mennyi pénzt lehet felhasználni idén. Azt mondta, hogy pontosan annyit, mint amennyi a költségvetési törvényben foglaltatik, és nem lehet megnövelni a költést azzal, hogy a maradványokból többet költünk el, mint tavaly.

Egyébként pedig ön engem nagyon sokszor felszólít arra, hogy vigyázzak az államháztartás hiányára, hogy rendben tartsuk a dolgokat - ezt teszem. Éppen ennek a felhívásnak teszek eleget. Ha meg nem haragszik, az összes kórházigazgató összes döntéséért - legyen megalapozott vagy nem - nem tudok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) felelősséget vállalni, ez az ő kompetenciájuk.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  97  Következő    Ülésnap adatai