Készült: 2021.08.02.10:41:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

119. ülésnap (2000.02.10.), 48. felszólalás
Felszólaló Csatári József (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSATÁRI JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy örömömre szolgál, hogy nagy egyetértéssel és óriási toleranciával megy az általános vita, mindenki egyetért a T/1955. törvény tervezetével, és mindenki helyesli.

 

(11.50)

El kell azért mondani azt az árnyoldalát is, hogy a jelen nem lévő képviselőket és a hozzá nem értő személyeket is óriási toleranciával kell meggyőznünk ezen ügy elfogadásáról. El kell mondanom, hogy 1990 óta végzem az úttörő munkát ebben a témában - nem éppen hosszú ideje, közel tíz éve -, és odáig már eljutottam, hogy most már komoly közéleti személyiségeknek a tudtára adtam, hogy a "növényvédő szer" szó, az két szó. Tehát így az alapoknál kezdjük, majd utána a mérgezésekkel befejezzük, és mindenki tudatába eljut az is - ez rendkívül fontos -, hogy itt élelemről, egészséges élelmiszerről van szó, vagyis az egészségünkről. Ha erről felelőtlenül, elhamarkodottan mondunk véleményt, és csak kézlegyintéssel intézzük el, akkor... - már fel volt vetve egy felszólalásban, hogy 5-6 évvel kevesebb az átlagos életkorunk, mint az Európai Unió más országaiban. Ezt nem szeretnénk. Különösen mondom ezt én mint növényvédő szakmérnök.

Tehát örömteli, hogy egy olyan törvényjavaslat van a parlament előtt, amelyet a szakemberek jónak tartanak, de azt szeretném, és arra kérem a felszólalókat, hogy vigyék, hirdessék az igét a tudatlanok körében, hogy mennyire fontos ez a törvény, ennek betartása és a helyes használata.

Köszönöm szépen. (Taps az FKGP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai