Készült: 2020.09.19.20:42:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

71. ülésnap (2007.05.15.), 78. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács Tamás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Kulturális bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS TAMÁS, a kulturális és sajtóbizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A jegyzőkönyv számára is szeretném rögzíteni, hogy a Kereszténydemokrata Néppártnak nincs a törvény tartalma ellen kifogása.

Kizárólag az ellen van kifogásunk, hogy a két törvénynek, a digitális törvénynek és ennek a törvénynek most csak a részleteit tárjuk a parlament elé, nem pedig egy teljes médiatörvényt. Ezt tartottuk volna helyes tárgyalási módnak, de hozzáteszem, hogy miután ez technikai jellegű, jogharmonizációs technikai jellegű, tartalmi kifogásunk nincs ellene.

Azonban valamilyen módon csak ki szeretnénk fejezni azon tiltakozásunkat, hogy nem tartjuk elegendő garanciának, ha a végleges és tartalmi törvény megalkotása előtt egy országgyűlési határozat születik. Ha a törvényben nem kapunk megfelelő törvényi garanciát arra, hogy ez a két törvény csak együtt léphet hatályba, akkor természetesen ha a digitális törvényben megkapjuk azt a törvényi garanciát, hogy csak a tartalmi törvénnyel együtt lép hatályba, akkor a jogharmonizációs törvény tartalma ellen természetesen nincs kifogásunk, és akkor az álláspontunk természetesen változhat ezen a területen.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai