Készült: 2020.10.27.07:04:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

215. ülésnap (2001.06.12.), 362. felszólalás
Felszólaló Kékkői Zoltán József (FKGP)
Beosztás földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  362  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÉKKŐI ZOLTÁN földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A területi folyamatok alakulásáról, a területfejlesztési politika érvényesüléséről és az országos területfejlesztési koncepció végrehajtásáról szóló jelentés, valamint a hozzá kapcsolódó országgyűlési határozat vitájában 63 felszólalás hangzott el. A határozati javaslathoz benyújtott módosító indítványokat a kormány és a bizottságok többsége nem támogatta.

Megköszönöm a képviselő hölgyek és urak érdeklődését a területfejlesztés iránt és pozitív hozzáállásukat ahhoz, hogy az Országgyűlés meghatározza a területfejlesztési politika megvalósulását elősegítő további intézkedéseket a kormány számára. A magyar területfejlesztési politika szervesen kapcsolódik a kormány gazdasági stratégiájához. Fontos feladatunknak tekintjük továbbra is az országos területfejlesztési koncepcióban megfogalmazott célok megvalósítását, a területi egyenlőtlenségek mérséklését, a kedvezőtlen helyzetű térségek felzárkóztatását.

A tisztelt Ház elé benyújtott határozati javaslat az e célkitűzések megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokat - a nemzeti fejlesztési tervbe a területfejlesztés fő céljainak beépítését, az európai uniós támogatás elnyeréséhez szükséges társfinanszírozás megteremtését - írja elő.

Kérem a határozati javaslat elfogadását. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  362  Következő    Ülésnap adatai