Készült: 2020.04.10.22:19:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

186. ülésnap (2004.11.16.), 324. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  324  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Herényi képviselő úr a későbbi adóbevételekre is tekintettel a kis- és középvállalkozások támogatását hiányolta. Nos, kis- és középvállalkozásokat többféleképpen is lehet támogatni. Lehet például úgy támogatni, hogy a bérek nem nőnek az egekbe, ennek érdekében a legalacsonyabb jövedelműek helyzetét nem a minimálbér emelésével, hanem a minimálbér adójának eltörlésével javítjuk, Mi ezt tettük, képviselő úr. Lehet úgy segíteni rajtuk, hogy az adókat és járulékokat mérsékeljük, a jelenlegi kormány ezt cselekedte, szemben a Fidesz-kormánnyal, amelynek idején az egekbe szöktek az adók.

Lehet úgy, hogy a költségvetés hiányával nem hajtjuk fel a piacon elérhető hitelek árát, mi a költségvetés hiányát igyekszünk csökkenteni, a tisztelt ellenzék ezzel szemben rendszeresen a kiadások növelését követeli, miközben persze egyetértett az adók csökkentésével. Lehet úgy, hogy a forint árfolyamát nem emeljük az egekbe, ez nemcsak a multinacionálisoknak jó, hanem az azoknak beszállító kis- és középvállalkozásoknak is. Ha a forint árfolyama gyengébb, akkor a multinacionális cég nem kívülről fog beszállítókat keresni, hanem a hazai vállalkozókat fogja előnyben részesíteni.

És lehet úgy, hogy a kamatot nem emeljük föl az égbe, amelynek érdekében például a jegybanki alapkamatot lehetne mérsékelni, miközben a tisztelt ellenzék ezerrel támogatja a jegybank monetáris politikáját.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  324  Következő    Ülésnap adatai