Készült: 2021.06.15.08:19:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

206. ülésnap (2001.05.09.), 285. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  285  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Zavarban vagyok, mert nem az van kiírva, hogy Gipsz Jakab, hanem hogy Márton Attila, Podolák képviselő úr pedig az én egyik módosító javaslatomról beszélt Gipsz Jakabként. Jelentem: azt én adtam be.

Konkrétan a mobil-, illetve egyéb távközlési számlákhoz kapcsolódó kereskedelmi tevékenység folytatásáról szólnék. Én nagyon nem értek egyet azzal, hogy itt cégekre lennének kihegyezve módosító javaslatok, hiszen úgy gondolom, hogy ennek a törvénynek valahol cégekről is, de elsősorban a fogyasztókról, az előfizetőkről kellene szólnia. Konkrétan például: mobilszolgáltató cég ma három van Magyarország, előfizető pedig több mint 3 millió. Én úgy gondolom, hogy ha a 3 millió előfizetőből, mondjuk, 500 ezernek a kényelmét tudjuk szolgálni egy-egy módosító javaslattal, ami ebben a törvényben megjelenik, valószínű, hogy a szolgáltatók is - mindannyian, akik piacon vannak - valamit profitálnak belőle. De ha ez a szolgáltatás színvonalának az emelkedésében jelenik meg, úgy gondolom, hogy ebből leginkább a 3 millió előfizető, vagy azok, akik azokat a szolgáltatásokat igénybe veszik, fognak profitálni.

Egyébként Podolák képviselő úr észrevétele jogos és egyetértünk vele, ugyanis az M-kommersz - most nevezzük így - témakörében benyújtott módosító javaslatunkhoz két kapcsolódó módosító javaslatot is be fogunk nyújtani. Nem véletlenül, nem azért, mert tudathasadásosak vagyunk, hanem azért, mert szeretnénk mind a gazdasági, mind az informatikai bizottságnak és természetesen a kormánynak is megadni azt a lehetőséget, hogy az elkészített módosító javaslatokból a kormányban, illetve a bizottságokban folyó munka kapcsán kerüljön kiválasztásra, hogy melyik lesz majd az a módosító javaslat, amelyik megfelel, amelyik kivitelezhető lesz, és amely azt a fajta biztonságot is képes lesz majd nyújtani, amit egyébként mi is szeretnénk és amit képviselőtársam is említett.

Köszönöm szépen, ennyit szerettem volna elmondani. (Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  285  Következő    Ülésnap adatai