Készült: 2020.10.24.05:39:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

165. ülésnap (2000.10.18.), 1. felszólalás
Felszólalás oka Ülésnap megnyitása
Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  1   1-363      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm az Országgyűlés tagjait és mindazokat, akik figyelemmel kísérik a munkánkat.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának 13. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Németh Zsolt és Kapronczi Mihály jegyzők lesznek a segítségemre.

Mielőtt megkezdenénk a mai tárgyalást, ülésvezetési kérdésekben kell az Országgyűlésnek döntenie. A költségvetési törvényjavaslat tárgyalása során az Országgyűlés alelnökei várhatóan fel kívánnak szólalni, legalábbis ezt jelezték, ugyanakkor az ülésvezetési feladatokat is el kell látniuk. Ezt azonban csak akkor tehetik meg, ha az Országgyűlés ehhez hozzájárul. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e ahhoz, hogy az előterjesztés további tárgyalása során, a vita és a szavazás lezárásáig, az alelnökök vezethessék az Országgyűlés ülését. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége úgy határozott, hogy az Országgyűlés ülését az előterjesztés tárgyalása során az alelnökök vezethetik.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 2001. és 2002. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat és az ehhez kapcsolódó állami számvevőszéki jelentés általános vitájának folytatása. Az előterjesztést T/3122. számon, az Állami Számvevőszék jelentését T/3122/1. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/3122/3-10. és 12-19. számokon kapták kézhez.

Bejelentem, hogy a héten a frakciók létszámának megváltozása miatt a napirendi ajánlás mellékletében szereplő időkeretek kismértékben megváltoztak; a megváltozott időkereteket tartalmazó táblát az üléstermi hirdetőtáblán megtekinthetik.

Felkérem Németh Zsolt jegyző urat, hogy a mai napi időkereteket ismertesse.

 
Felszólalások:  Előző  1   1-363      Ülésnap adatai