Készült: 2021.05.09.09:00:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

329. ülésnap (2013.11.26.), 76. felszólalás
Felszólaló Dr. Szalay Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZALAY PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném a helyzetet egészen pontosan világossá tenni. Ugye, itt elhangzott az előző felszólalásokban, hogy a társasházaknál a közös képviselőnek kötelessége lett volna eddig is értesíteni a lakókat, hogy miképpen zajlott a rezsicsökkentés konkrét megvalósítása. Na most, jelentem tisztelettel, nagyon sok helyen ez nem történt meg. Ugye, a társasházakban vannak magántulajdonú lakások és közös helyiségek. A közös helyiségek fűtése mindenképpen a ház közös költségéhez tartozik. Azon kívül a közös áramfogyasztás, a világítás és a lift költsége szintén a közös költségben működnek együtt.

Na most, elvileg valóban arról van szó, hogy egy évzáró közgyűlésen, amit március 31-ig kötelesek megtartani a házak, valóban tájékoztatni kellene a lakókat arról, hogy a közös költségben mennyi a megtakarítás, és ezt le lehet bontani lakásokra. Természetesen, ahogy Németh Szilárd képviselőtársam mondta, a közgyűlésnek jogában áll dönteni, hogy ezt a pénzt mire fordítja, hogy tartalékolja, vagy éppenséggel visszafizethetik a tulajdonosoknak. De ez a közgyűlés döntési jogköre. Abban a kerületben, ahol én lakom, bizony nagyon sok társasház van, ahol a közös képviselők nem tájékoztatják a tulajdonosokat megfelelően, illetőleg feltehető, hogy ebben annak a beidegződésnek is szerepe van, hogy ezek a közös képviselők a rendszerváltás után automatikusan kerültek a házak képviseleti jogkörébe, és nem érdekük ennek a dolognak a propagálása.

Végül az, hogy határidőt írunk elő, van egy rossz hírem: mert van egy másik határidő is, hogy március 31-ig kell tartani évzáró közgyűléseket, és ez sem a Fidesz ármánya.

Köszönöm szépen szíves figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai