Készült: 2021.05.14.17:44:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

329. ülésnap (2013.11.26.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Szalay Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZALAY PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kovács képviselőtársam kiment; neki mondanám azt, hogy az általam említett esetben nem volt társasházi döntés arról, hogy ki mehet be a házba, és milyen plakátot lehet kitenni, tehát ez ellentétes volt a társasházi törvénnyel is.

Vegyük figyelembe a realitásokat is! Anyagi korlátai vannak mindennek az államháztartás esetében is. Képviselőtársaim elmondták, hogy milyen alternatívái lennének a rezsicsökkentésnek. Erre azt tudnám mondani, hogy ha valaki egy fázó embert fel akar öltöztetni, aki az utcán fázik, alulöltözött, és vesz neki egy kabátot, akkor mondhatnánk azt, hogy miért nem vett sapkát, miért nem vett sálat, és miért nem vett kesztyűt; azért, mert nem volt már rá pénze, annyi pénze volt, amennyit el tudott költeni. Az államháztartás hasonló helyzetben van. (Gőgös Zoltán: Ez az államháztartásra nincs hatással.) Ez a rezsicsökkentés, ahogyan államtitkár úr mondta, most és akutan segít az állampolgároknak (Gőgös Zoltán: Más pénzéből, nem a sajátjából.), és ez volt a döntés, hogy most sürgősen, gyorsan kapják meg ezt a rezsicsökkentéshez szükséges támogatást.

Amit itt említettek képviselőtársaim - például a házszigetelést -, ez nyilván hosszú távon segítene, és a kormány ezt is fogja a programjába beillesztve fejleszteni, de figyelembe kell venni a pénzügyi korlátokat. A pénzügyi korlátok igencsak korlátozzák a házszigetelés fejlesztését, tehát a mostani akut döntésben ez a rezsicsökkentés volt, ami segít a háztartásoknak csökkenteni a rezsijüket.

Köszönöm szépen.




Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai