Készült: 2021.05.14.17:51:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 186. felszólalás
Felszólaló Dr. Szalay Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:38


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZALAY PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Itt igazából Szabó Rebeka képviselőtársnőmnek néhány megjegyzésére szeretnék reagálni. Egyfelől a stadionok építésének vonatkozásában a pénz elvétele. Amit Szilágyi képviselőtársam mondott, az tökéletesen igaz. Még ehhez hozzátenném, hogy éppen ennek alapján, amit Szilágyi képviselőtársam mondott, ez maga a tömény demagógia, kérem szépen. Ez a demagógia, hogy dobálózunk ilyen ötletekkel meg jelszavakkal, ötletelünk.

Ugyanilyen az a megjegyzés, hogy emberi jogokat sért a közmunkaprogram. Hát bocsánat! Ha valaki otthon üldögél, és kapja a segélyt, azt minden hónapban kiküldik neki, és ezen üldögél és elmélkedik, hogy milyen jól vagy nem olyan jól elvan a segélyen, ez valóban pszichésen egy rendkívül káros magatartáshoz vezető folyamat. Mert azok az emberek, akik elvesztik a munkájukat és ülnek otthon, és segélyből élnek, egy idő után azt hiszik, hogy alkalmatlanok mindenre.

El lehet menni, kérem szépen, pszichiátriára, kedves Szabó Rebeka, és meg lehet kérdezni, hogy az orvosok hogyan vélekszenek. El fogják magyarázni önnek, hogy tulajdonképpen mi a pszichés károsodás abban, ha valaki otthon tengeti magát segélyből. Ehelyett az a lehetőség volna, ami önöket mindig felháborítja, hogy kérem szépen, akkor el lehet menni közmunkára, egy kapát kéne a kezünkbe venni, több pénzt kapunk, és netán dolgozni kéne azért a pénzért, amit megkapunk. Most ez nem felháborító, hanem ez egy teljesen logikus, korrekt dolog, hogy igenis, aki azt akarja, hogy segélyt kapjon, az ne segélyt kapjon, hanem közmunkát, dolgozzon, és azért kapja a pénzét.

Köszönöm szíves figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai