Készült: 2020.02.29.14:26:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

118. ülésnap (2011.10.11.), 88-90. felszólalás
Felszólaló Dr. Gulyás Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  88 - 90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GULYÁS GERGELY (Fidesz): (A mikrofonja nem működik.) Köszönöm a szót, elnök úr. Csak röviden szeretnék reagálni az elhangzottakra. (Közbeszólások, köztük: Nem halljuk!)

ELNÖK: A személyekre vonatkozó esetleges minősítésektől kérem, hogy tartózkodjanak. (Közbeszólások. - Dr. Répássy Róbert: Csak azt mondtuk, hogy nem halljuk.) Én hallottam.

GULYÁS GERGELY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azért kértem szót, hogy röviden arra reagálhassak, hogy azt továbbra sem értem, hogy az Alkotmánybíróság jogkörének a bővülése miért elfogadhatatlan akkor, amikor egyetértünk abban, hogy egy bizonyos területen ez a hatáskör szűkül azáltal, hogy csak bizonyos alapjogok szempontjából vizsgálhat az Alkotmánybíróság költségvetési tárgyú törvényeket. Eddig egyetértünk, gondolom.

De ugyanakkor abban is egyetértünk, hogy önök halkan üdvözlik itt az alkotmányjogi panasz intézményének a bevezetését - ezt megtette egyébként Lamperth képviselő asszony is, talán egy félmondatban megtette Schiffer képviselő úr is -, de ezt követően, amikor egészében alkotnak véleményt, akkor egy félszóval sem emlékeznek meg arról, hogy ez egy igen jelentős hatáskörbővülés, mert az Alkotmánybíróságot egyébként az igazságszolgáltatás bírájává is teszi, noha eddig ez a jogköre csak a törvényhozás felett állt fenn az Alkotmánybíróságnak.

Egyébként pedig nem teljesen értettem, hogy Schiffer frakcióvezető úr miért mondja azt, hogy szemben velem ő nem szokta előre megírni a beszédeit, mert én sem emlékszem arra, hogy itt bármelyik mostani felszólalásomat olvastam volna, viszont az ő jegyzetei annyira régiek voltak, hogy azok még akár tavasszal is készülhettek.

Köszönöm. (Babák Mihály tapsol.)
Felszólalások:  Előző  88 - 90  Következő    Ülésnap adatai