Készült: 2020.11.27.13:06:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

117. ülésnap (2011.10.10.), 117. felszólalás
Felszólaló Dr. Gulyás Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GULYÁS GERGELY (Fidesz): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mindannyian tudjuk, hogy 2006 őszén Budapest utcáin a rendőrség nem csupán a gyülekezőknek, illetve a tüntetőknek a gyülekezéshez való alkotmányos alapjogát nem tudta biztosítani, hanem erőszakos fellépésével az alkotmányos alapjogokat durván sértette.

Tudjuk azt is, hogy az új Országgyűlés négy párt támogatásával tavaly júniusban egy országgyűlési határozatot fogadott el, amely megkövette mindazokat, akiket ártatlan áldozatként ért rendőri atrocitás. Ezenkívül ugyanez a határozat úgy rendelkezett, hogy a Belügyminisztérium a bírói gyakorlatnak megfelelően az indokolt károkat ezekben a perekben, illetve igénybejelentések esetén elégítse ki.

Kérdezem, hogy ebben az ügyben eddig mi történt, mennyi kártérítést fizetett ki a Belügyminisztérium, illetve a rendőrség az áldozatoknak. Röviden úgy is megfogalmazhatnánk, hogy ez az erőszakos rendőri fellépés, ami a szocialista kormány időszakában történt, mekkora kárt okozott Magyarországnak?

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai