Készült: 2020.09.22.13:15:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 276. felszólalás
Felszólaló Bernáth Ildikó (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  276  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt hetekben Veszprém megye több kistelepüléséről kerestek meg polgármesterek, pedagógusok, szülők, elkeseredetten kérdezve, hogy miért nem indul Arany János tehetséggondozó osztály a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban.

Elmondták, hogy az Arany János tehetséggondozó program eddig soha nem tapasztalt lehetőséget biztosított a falujukban élő olyan tehetséges 8. osztályos gyermekeknek, akiknek a körülményei egyébként nem tették volna lehetővé, hogy valaha is a neves gimnáziumban tanulhassanak. A program lehetőséget csillantott meg számukra a diplomához jutásra, a felemelkedésre. Úgy tűnik, ez a lehetőség két év után sajnos bezárult ezek előtt a Veszprém megyei gyerekek előtt.

Kérdezem tehát tisztelt államtitkár úrtól: mi az oka, hogy a nagy múltú, tradicionálisan tehetséges gyermekeket nevelő veszprémi Lovassy László Gimnázium nem indíthat Arany János tehetséggondozó osztályt a következő tanévben. Mi lesz a megye kistelepülésein élő tehetséges, de hátrányos helyzetben lévő gyermekekkel? Végül kérdezem: lát-e lehetőséget arra, hogy a Lovassy László Gimnázium visszatérjen az Arany János tehetséggondozó programba, és hagyományainak megfelelően elősegítse a tehetséges gyermekek továbbtanulását?

Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  276  Következő    Ülésnap adatai