Készült: 2020.09.20.17:28:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

223. ülésnap (2001.09.06.), 105. felszólalás
Felszólaló Bernáth Ildikó (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  105  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Filló Pál képviselő úr hozzászólásához szeretnék elsőként néhány gondolatot elmondani. Köszönöm képviselő úrnak, a foglalkoztatási bizottság elnökének, hogy végre van egy olyan törvényjavaslat, amelyet a Szocialista Párt képviselői is jó szívvel tudnak támogatni. Annál is inkább, mert az Országos Munkaügyi Tanács 2001. június 1-jén tartott ülésén is az ott jelen lévő és szavazattal bíró szakszervezetek is egyetértettek a kormány beterjesztésével. Ritka pillanatnak lehettek az ott ülők tanúi, és lehetünk mi is ennek tanúi. Szívből örülök annak, hogy végre valóban van egy olyan törvényjavaslat, amelyet önök is úgy ítélnek meg, hogy a munkavállalók érdekeit szolgálja.

Göndör képviselő úr figyelmét szeretném felhívni egy kormányhatározatra, amely a 2128/2001. (V.30.) számon megjelent a Határozatok Tárában. Ebben a kormányhatározatban, két pontból áll egyébként, a 2. pont arról szól, hogy meg kell vizsgálni a Munkaerő-piaci Alap bérgarancia alaprészéből juttatott támogatás biztosítási alapon történő működésének, a visszafizetési kötelezettség megszüntetésének a Munkaerő-piaci Alap költségvetésére gyakorolt hatását és az egyéb biztosítékok lehetőségét.

 

 

(14.10)

 

Ennek a határideje - a teljes szöveget idő hiányában nem tudom felolvasni - 2001. december 31-e. Ezzel szerettem volna jelezni képviselő úrnak és a tisztelt Háznak, hogy természetesen folyik egy műhelymunka a tekintetben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy hogyan lehet ezt a feladatot még jobban, még inkább a munkavállalók érdekeit szolgálva megvalósítani.

 
Felszólalások:  Előző  105  Következő    Ülésnap adatai