Készült: 2020.07.05.13:03:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

306. ülésnap (2013.09.30.), 347. felszólalás
Felszólaló Farkas Gergely (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  347  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A drogellenes stratégia zárószavánál szomorúan tapasztaltam, hogy nem reagált a módosító javaslatunkra, pedig normál hozzászólásomban sok minden más mellett azt is elmondtam, hogy egy módosító javaslattal fogunk élni. Ha megengedi, ezt felolvasom. "Az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy garantálja, hogy Magyarország központi költségvetéséből a kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatok ellátására elkülönített összeg nominálisan ne lehessen kevesebb, mint a 2010. évi központi költségvetésben ugyanerre a célra rendelkezésre álló összeg." Ez ugye egy olyan garanciát építene bele a stratégiával kapcsolatos határozati javaslatba, amely biztosítaná, hogy az erre a területre fordítandó összegek ne csökkenhessenek a 2010. évihez képest. Azt tudjuk jól, hogy sajnos már 2011-12-ben és '13-ban is jelentősen kevesebb összeget fordítottak erre a területre. Ezért tartjuk fontosnak, és annak érdekében tartjuk fontosnak a módosító javaslatot, hogy mindazok a célok, amik nagyon sok esetben, a legtöbb esetben jól meg vannak fogalmazva ebben a stratégiában, ezek meg is tudjanak valósulni.

Elmondtam a múlt heti felszólalásomban is, hogy mi nem ragaszkodunk kizárólag ehhez a módosító javaslathoz, hanem készek vagyunk arra, hogy akár egy hasonló tartalmú javaslatot nyújtsanak be önök vagy nyújtson be valamelyik bizottság. Részünkről ebben nyitottak vagyunk, csak azt szeretnénk, hogy egy ilyen épüljön be ebbe a stratégiába, illetve a határozati javaslatba, mondom még egyszer, így tartjuk reálisnak azt, hogy meg tudjanak valósulni az ott leírt célok.

Azt is elmondtam múlt héten, hogy ennek a módosító javaslatnak, illetve egy hasonló tartalmú módosító javaslatnak az elfogadásától és a stratégiába, határozati javaslatba való beépítésétől tesszük függővé azt, hogy tudjuk-e támogatni ezt a stratégiát. Bízunk benne, hogy nyitottak lesznek erre a felvetésünkre, és így mi is támogató szavazatunkkal tudunk majd hozzájárulni ennek a stratégiának az elfogadásához.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  347  Következő    Ülésnap adatai