Készült: 2020.10.23.09:50:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 329. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  329  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő úr, nyilvánvaló, hogy két perc kevés lesz arra, hogy mindazon megfogalmazott állítások tömegét, amit itt ön részben az én számba adott, részben a Fidesz-Magyar Polgári Pártra vonatkozóan azt mondta, hogy ez lett volna a célja vagy ezt akarja csinálni, tételesen megcáfoljam, de nem is célom.

Ugyanakkor engedje meg, hogy két dologra felhívjam a figyelmét. Az egyik az, ami megütötte a fülemet, valószínűleg elszólás lehet, hiszen ismerem önt, és ön a gondolat szabadságát pártoló ember, az a mondat, hogy egyedül az a megközelítés helyes, amelyet én vagy mi képviselünk. Ezt az SZDSZ nevében mondta, feltételezem, hogy csak véletlenül csúszott ki a száján. Tehát úgy gondolom, hogy más megközelítés is helyes lehet, nemcsak az önöké, ugyanis nekem erről az orvostudományból Liszenko jut mindig eszembe (Bauer Tamás közbeszól.) és az ő klasszikus tanai, ami aztán klasszikusan meg is dőlt mind, csak ott volt egy ilyen, hogy mint egyedül helyes megközelítés.

A másik: az újságra... Mint ön, gondolom, nagyon jól tudja, minden interjú után a szerkesztő dönti el, hogy mi lesz a cikk címe. Ha esetleg az interjút is elolvasta (Bauer Tamás: El!), akkor azt is tudhatja, hogy a "rendszerváltás" szót nem is én hoztam, az újságíró kérdezte, ez az ő szabadsága, ez az ő joga, és ezt ön is, én is, mindannyian elszenvedjük nap mint nap, politikusok. Egyébként én kifejezetten örültem az interjúnak, ezt hozzá kell tennem.

Amit a költségvetési bizottság ülésén is többször megvitattunk, én mindig is kifogásoltam az ön egyébként nagyon kiváló vitatechnikájának azt az elemét, hogy egy olyan tételt vagy egy olyan következtetést fogalmaz meg, amely vagy nem hangzott el részünkről, vagy maga a következtetés nem helyes és támadható. Ezt ön megfogalmazza, majd utána ezt kezdi cifrázni, cáfolni, citálni jobbra-balra. Nyilvánvaló (Az elnök csenget.), egy felszólalás nem az a fórum, ahol erre érdemben lehet reagálni, de a parlament sem az a kétpercessel, ahol ilyen jellegű vitatechnikával szembe lehetne szállni. Nagyon kérem ismét, hogy ezt ne alkalmazza!

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  329  Következő    Ülésnap adatai