Készült: 2020.09.24.00:19:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 60. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök asszony, köszönöm. Tisztelt Ház! A törvényjavaslat, a határozati javaslat vitájának a vége felé igen alkalmas összegezni néhány gondolatot, ami ugyan kijött a felszólalások nyomán, de talán néha egy összegzés hasznos.

 

 

(11.50)

 

Mire gondolok? Jó volna, ha többször eszünkbe jutna, és közölné az Országgyűlés azokkal, akik ebben a témában érdekeltek - tehát a felsőoktatásban dolgozókkal és azokkal, akik a felsőoktatás termékét, a tudást használják -, hogy az állami és a magánszektor között nem szükséges, hogy konfliktus legyen, sőt átfedés. És annak az útját-módját volna kívánatos keresni, hogyan is lehet az átfedés révén optimalizálni, mondhatnám, maximalizálni a felsőoktatásra költött forintokat.

Az állami részvétel magasabb és magasabb mértéke természetesen kívánatos, mert hiszen az erre a célra költött pénzek befektetésnek számítanak. Van ugyan egy olyan vetülete is, hogy az emberek és az állampolgárok életét javítja valamiféle filantropikus meggondolás alapján, hosszú távon mégis egyfajta befektetés - mibe? - a legeslegfontosabb termelőeszközbe: a tudásba. Ha így nézzük a dolgot, akkor a termelő szektor és az állami szektor összefonódása kívánatos, és jó volna ilyen jeleket adnunk.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai