Készült: 2020.09.24.08:23:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2001.10.17.), 172. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Jánosi képviselő úr által részletesen felsorolt tételek persze hogy hasznosak, persze hogy mintegy leltára a témának. Azonban, képviselő úr, tisztelt Ház, azt szeretném mondani, hogy nem minden törvény használati utasítás, nem szakácskönyv, amelyben leíródik az, hogy hogyan és mikor és miképpen. A törvény szempontokat ad, a törvény az egész horizontot magában foglalja, olyan, mint egy iránytű, mint egy térkép.

Mivel a képviselő úr volt szíves külföldi példákra hivatkozni, egyebek között az Amerikai Egyesült Államok példájára is, hadd számoljak be arról, hogy abban az országban a legeslegfontosabb törvény - annak az országnak a kétszázvalamennyi éves történelme során egy rövid mondat - a Sherman Act 1890-es, az Antitrust, tehát a versenytörvény, a monopóliumok elleni törvény, amelyik azt mondja - fordítom magyarra -, hogy a verseny korlátozása törvénytelen. Ez az a nagy törvény, amely annak az országnak az életére nagyobb hatással volt, mint bármelyik más, odáig megyek, mint bármelyik alkotmánymódosítás is. Persze, hogy aztán követte sok száz más törvény és rendelkezés, és a hatáskörrel rendelkező szabályozó szervezetek feladata volt ezt megvalósítani, és ez igen hatásos törvény.

Tehát én nem állnék be abba a sorba, képviselő úr, hogy azért mondanék ítéletet erről a törvényről, mert nem veszi figyelembe ezt meg nem veszi figyelembe azt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Megadja az irányokat. Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai