Készült: 2020.08.14.19:56:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

40. ülésnap (2006.12.04.), 272. felszólalás
Felszólaló Dr. Bárándy Gergely (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  272  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ahogy Hankó Faragó Miklós képviselőtársam is utalt erre, valóban az ő módosító javaslatához kapcsolódó módosító javaslatot nyújtottam be az Országgyűlésnek, éppen azzal a tartalommal, hogy az egyébként általam is teljes mértékben támogatott és az abban foglalt elvekkel teljes mértékben egyetértve az abban támogatott módosítást egy kicsit kiegészítsem, illetve annak a hatálybalépését egy évvel későbbre halasszuk el.

Először is hadd jegyezzem meg, hogy tökéletesen egyetértek azzal, ami Hankó Faragó Miklós képviselőtársam indítványában szerepel, hogy semmi sem indokolja azt, hogy ezt a tevékenységet ügyvéd ne tudja elvégezni. Azonban nyomós érdek fűződik ahhoz - gondolok itt arra, hogy ez egy eljárási szabály, az Országgyűlés már az ezt kitöltő anyagi jogszabályt megalkotta, és annak a hatálybalépésére a jövő év elején sor is fog kerülni -, hogy az ezt alátámasztó és az ezt lehetővé tevő eljárási szabályok is alkalmazhatóak legyenek.

Az is biztos, hogy a módosító javaslat szerint, ha az ügyvédek is elláthatnák ezt a tevékenységet, erre egyelőre a feltételek nincsenek meg.

(20.50)

Komoly problémának érezném azt, ha a törvény hatálybalépését emiatt el kéne halasztani. Ezért a kapcsolódó módosító indítványomban tehát ezt az egyéves halasztást a módosító javaslat vonatkozásában indítványozom, és kérem azt, hogy a kormány fontolja meg a módosító javaslat elfogadását, nyilvánvalóan a kapcsolódó módosító javaslattal együtt. Ilyenformán kérem az Országgyűlést, hogy a törvényt szavazza meg.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  272  Következő    Ülésnap adatai