Készült: 2019.11.12.04:39:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 81. felszólalás
Felszólaló Balla Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:00


Felszólalások:  Előző  81  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALLA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Engedjék meg, hogy egy személyes élménnyel kezdjem, mivel pénteken én magam is részt vettem a hatpárti tárgyaláson, ahol ötpárti megegyezés született, illetve ötpárti megegyezéssel álltunk fel az asztaltól, az eredeti szövegbe beépítve az új véleményeket, mérlegelve, illetve közösen elfogadva azokat.

Akkor ott egyetértés volt, mondhatjuk azt is, hogy szóbeli megállapodás; a sajtónak is nyilatkoztunk erről. Ma már ez nem így van, azóta az MSZP változtatott a véleményén, mérlegeli azt, módosításokat nyújt be, pedig az összefogás bizalomra épül. És ennek az összefogásnak nagyon fontos a célja, hiszen a világ egyetlen állama, egyetlen polgára sem lehet addig teljes biztonságban, amíg összefogással, közös erőfeszítéssel nem sikerül felszámolni az arc nélküli nemzetközi terrorizmust.

Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország önként vállalt kötelezettségeiről, a nemzetközi terrorizmus ellen kifejtett véleményéről és a megfontolt, körültekintően előkészített ellenlépéseiről tárgyalunk ma itt, és tárgyalunk arról, hogy milyen módon támogathatjuk a Magyar Köztársaságot, illetve annak kormányát ebben a munkában, ebben a cselekvésben. Ennek a támogatásnak az első szörnyű élmények után szeptember 12-én talán megvolt a hatpárti konszenzusra való törekvése, amikor szeptember 12-én a külügyi bizottság nyilatkozatot fogadott el, és ott minden párt, mindenki egyhangúan támogatta ezt az indítványt.

Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőcsoportja átérzi a döntés felelősségét, és több párttal egyetemben támogatni fogja a kormányt, illetve a nemzetközi közösséget a nemzetközi terrorizmus elleni összefogásban.

Mindehhez kérem a képviselőtársaim támogatását, összefogását, és képviselőcsoportunk, a Fidesz-Magyar Polgári Párt nevében kérem az országgyűlési határozati javaslat elfogadását.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  81  Következő    Ülésnap adatai