Készült: 2019.11.18.17:44:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 59. felszólalás
Felszólaló Molnár Gyula (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Külügyi bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  59  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR GYULA, a külügyi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A kisebbségi vélemény ebben az esetben nem ellenvéleményt jelent, hanem azt szeretnénk, ha a határozati javaslat jobb, szélesebb körű, mindenre kiterjedő lenne.

A pénteki hatpárti megállapodás óta, azt gondolom, új helyzet állt elő Magyarországon. Akkor az első pillanata volt annak, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlése a tragédia óta kifejezze részvétét, és bizonyos nyilatkozatokat fogalmazhasson meg. Akkor a gyorsaság volt az első számú szempont, mára, azt gondolom, a pontosság és a tartalom került az első helyre. Ezért nyújtottak be módosító indítványt, azt gondolom, azok a képviselőtársaim, akik ezt tették, és ezért nyújtott be egy módosítócsomagot a Magyar Szocialista Párt is, amely gondolom, az általános vitában és a részletes vitában kifejtésre kerül.

Szeretnénk tehát azt, hogy világos legyen mindenki számára: a most kormány által jegyzett javaslat szűkebb és kevesebb, mint amit mi szeretnénk elfogadni. Tudjuk támogatni ezt a javaslatot is, de szeretnénk, ha pontosabb megfogalmazások és olyan lépések is szerepelhetnének benne, amelyek szükségesek ahhoz, hogy erre az embertelen akcióra mindenre kiterjedően, mindenki számára elfogadható módon reagálhatnánk Magyarországon.

Kérem ezért a képviselőtársaimat, kérem a kormány képviselőit, hogy fontolják meg, vizsgálják meg a benyújtott módosító indítványokat, és mi jobb szívvel támogatnánk az így kiegészített határozati javaslatot.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  59  Következő    Ülésnap adatai