Készült: 2019.11.22.21:02:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 150. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Amikor olyan valami hangzik el a Ház fórumán, ami téves vagy torzítás, akkor úgy érzem, mindnyájunknak kötelességünk, hogy ezt kiigazítsuk. Egyszerűen nem tesz jót az Országgyűlés hírének, ha olyan dolog hangzik el, ami nem úgy van.

Ami miatt szót emelek, amit Kökény Mihály képviselő úr mondott a hozzászólásában. Majdnem élcelődve, nem is a lényege volt a beszédének, de mégis úgy hangzott, hogy az odafigyelő ember arra fog emlékezni. Nevezetesen azt mondta dr. Kökény Mihály képviselő úr egy alkalommal, milyen jó, hogy a kormányoldal képviselői most már odafigyelnek az ellenzék mondásaira és bölcsességére, és a Magyar Szocialista Párt honlapjáról most már tanulnak (Keller László: Úgy van!), és megtanulják azt, hogy... - gondolom, élcelődve mondta ezt a képviselő úr; de mi lesz, ha valaki ezt komolyan veszi? -, megtanulták a kormányoldal képviselői azt, hogy van egy olyan fogalom, hogy a nyugdíjas árindexkosár.

Igen tisztelt képviselőtársaim, tisztelt Ház, ez egy olyan régi fogalom - ezt nem kellett megtanulni a Magyar Szocialista Párttól! Éppen a Fidesz soraiban ül egy képviselő - Horváth János a neve -, aki erről harminc évvel ezelőtt írt. Része voltam egy konferenciának, Magyarországról is ott voltak akkoriban, Berend T. Iván, Andorka Rudolf, Scitovsky Tibor és jó néhányan, amikor ezt a fogalmat kifejlesztettük. Az irodalomban szerepel, sokfelé használatos - nem kellett kitalálni, igen tisztelt képviselőtársaim.

Köszönöm szépen. (Tállai András és dr. Dán János tapsol.)

 
Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai