Készült: 2020.09.21.19:01:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2001.11.29.), 240. felszólalás
Felszólaló Dr. Vojnik Mária (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. És köszönöm Lezsák képviselő úrnak, hogy ismételten módot ad arra, hogy a szocialista képviselők álláspontját megerősíthessük.

Még egyszer szeretném pontossá tenni, hogy minden parlamenti pártnak és természetesen mindenkinek az érdeke, hogy a lakosság egészségi állapotát és az ezt biztosító egészségügyi dolgozók helyzetét javítsuk. Mi azonban azt gondoljuk, hogy egy törvényjavaslat preambulumába utólag berakott öt szó (Közbeszólás: Hat!) csak üres beszéd - hat, köszönöm. Hat szó csak üres beszéd, ha nem társul hozzá olyan érdemi kormányjavaslat, amelytől a lakosság egészségi állapota és az egészségügyi dolgozók helyzete valóban javulni fog.

Hogy csak példát mondjak, talán képviselő úr akkor velem ismét egyet fog tudni érteni: az ágazat konszolidációja, az egészségügyi dolgozók béremelése és az egészségügyi ellátást biztosító eszközpark fejlesztése három olyan tétel, amely érdemben javíthatná az egészségügyi ellátást és a benne dolgozók helyzetét.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai