Készült: 2020.09.20.00:27:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

147. ülésnap (2020.07.13.), 161. felszólalás
Felszólaló Dr. Steinmetz Ádám (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  161  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Én elfogadtam, hogy ön válaszoljon, ön pedig fogadja el, hogy válaszolnia kell. Nem hozott fel szakmai érveket, sőt engem támadott, és felelőtlen fejlesztésnek nevezte a sávolyi beruházást. Akkor nézzük is meg, miről van szó. Hajdúnánáson az önök terve szerint 65 milliárd forintból fog ez megépülni  de tudjuk, hogy ez menet közben a többszörösére fog hízni , miközben Sávolyon 30 milliárdból be lehetne fejezni ezt a beruházást és ezt a MotoGP-pályát.

Tehát az ön számára nem érthető, hogy miért vagyok itt a somogyi emberek érdekében, és miért hozok fel érveket annak érdekében, hogy ez a beruházás ott valósuljon meg. De mivel ön nem hozott fel szakmai érveket, én azt mondom, hogy nincsenek is. Politikai érvek vannak, Kósa Lajos szeret motorozni, és ő Kelet-Magyarországon akarja megépíteni ezt a pályát. Ennyi? Igen, ennyi. De ezt a somogyi emberek torkán nem fogják lenyomni.

Tisztelettel kérem államtitkár urat, hozzák nyilvánosságra azt a szerződést, amelyet a Dornával, a MotoGP jogtulajdonosával kötöttek, hogy kiderüljön számunkra, minek nem felel meg a sávolyi pálya. Nyilvánosságra fogják hozni? Igen vagy nem? (Taps a Jobbik és a függetlenek soraiból.)
Felszólalások:  Előző  161  Következő    Ülésnap adatai