Készült: 2020.09.29.10:47:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

143. ülésnap (2020.06.29.), 158. felszólalás
Felszólaló Dr. Steinmetz Ádám (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A koronavírus-járvány megkeserítette az életünket. Viszont történt egy jó dolog is a karantén alatt: soha ennyien korábban nem kezdtek el kerékpározni, mint az elmúlt hónapokban. Közös célunk, hogy sportszerető nemzetből sportoló nemzetté váljunk, de ehhez megfelelő minőségű kerékpárutakra is szükség van. Önök korábban azt ígérték, hogy 2019 nyarára megépül a Budapest-Balaton kerékpárút. Ez egyébként rendkívül jót tenne a balatoni turizmusnak is, de a mai napig nem valósult meg. Önök korábban azt is ígérték, hogy a balatoni bringakörút, ahol csak lehet, három méter széles lesz. De nem lett, becsapták az embereket! Ki ezért a felelős, államtitkár úr?

Biciklisek és civil szervezetek véleménye, valamint saját tapasztalatom alapján is mondhatom, hogy a balatoni bringakör balesetveszélyes. Egyes szakaszai ugyanis keskenyek, rosszul tervezettek, rossz minőségűek, olyan autóutakon haladnak, ahol még csak a járműforgalmat sem lassítják.

Tisztelettel kérdezem ezért az államtitkár urat: mikor fogják a balatoni bringakört biztonságossá tenni? Mikor fogják az ehhez csatlakozó mesztegnyő-balatonmáriafürdői bicikliutat megépíteni? Mikor fogják a Budapest-Balaton bicikliutat megépíteni, azt a kerékpárutat, ami a kétmilliós nagyvárost az ország legkedveltebb nyaralóhelyével köti össze?

(15.00)

Végezetül, hajlandóake végre a korábbi ígéreteik betartására, a sok százezer magyar ember közlekedését és rekreációját biztosító kerékpárutak megépítésére? Hajlandóak erre, államtitkár úr? Igen vagy nem? Várjuk megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai