Készült: 2020.09.22.10:18:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

277. ülésnap (2005.12.06.), 168. felszólalás
Felszólaló Halmai Gáborné (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALMAI GÁBORNÉ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Sisák képviselő úrnak szeretném elmondani, hogy rendre azt mondja, hogy: önök beterjesztettek egy költségvetést. Nem! A felelős kormány terjesztett be egy költségvetést, amelyben a felelőssége az, amit önök rendszeresen számon kérnek rajta, hogy próbálja tartani a konvergenciaprogramot, hogy legyenek fejlesztések ebben az országban, hogy a száz lépés programban a megemelt családtámogatás, a nyugdíjak fedezetét biztosítani tudja, és a másik oldalon ugyanakkor a feladatok szinten tartását megtegye. Ami ebből érinti az önkormányzatokat, arra teljesen természetes módon adnak be a képviselők módosító indítványokat, és ezért alakul ki remélhetőleg a végén egy olyan költségvetés, ami mindegyik célnak meg tud felelni, de ezt a felelősséget itt, ebben a teremben nagyon fontos különválasztani.

A képviselő úr rendszeresen azt mondja, hogy mi nyújtottuk be ezt a költségvetést. Nem, de nem is ez a mi felelősségünk. A kormány felelőssége pedig az, hogy tartani tudja azt az államháztartási hiányt, amelyet önök is számon kérnek rajta. Ez volt az egyik megjegyzésem.

Gémesi képviselő úr, valóban így van, mi mindannyian láttuk és valamilyen szinten aláírtuk azt a programot, amelyben az önkormányzatok, az önkormányzati szövetségek jelezték, hogy hány helyen milyen problémáik vannak. Ezért van az, hogy két nagy módosító csomagban már az első körben és most a második körben is, legalábbis a mi képviselőcsoportunk, a koalíció megpróbál olyan változtatásokat, alakításokat tenni a költségvetésen, amelyek jobb helyzetbe hozzák az önkormányzatokat. Legutoljára ma délelőtt például (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a kistelepülések ügyében próbáltunk meg egy módosító indítványt beterjeszteni.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai