Készült: 2020.03.28.18:52:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

163. ülésnap (2008.10.08.), 61. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Én rendszerint nagy tisztelettel hallgatom Kovács Tibor felszólalásait, mindig azon szurkolok magamban, hogy vajon foglalkozni fog-e az ellenzékkel, a Fidesszel vagy nem, szóba hozza a Fideszt, vagy nem hozza szóba. Azt kell mondjam, hogy az elmúlt tíz évben, de legfőképpen az elmúlt hat és fél évben Kovács Tibornak nem volt olyan felszólalása, amikor ne a Fidesszel, az ellenzékkel foglalkozott volna.

Kedves Kovács Tibor! Szeretném önnek mondani, hogy ön kormánypárti képviselő. A kormánypárti képviselőnek nem az a feladata, hogy az ellenzéket ellenőrizze, hanem az, hogy a saját kormányának javaslatait véleményezze, és ha van ötlete hozzá, ahhoz módosító javaslatokat tegyen, hogy úgy mondjam, még jobbá tegye a kormányzati elképzelést.

Az ön felszólalásai rendre arról szólnak, hogy számon kéri az ellenzéket. (Kovács Tibor: Ha hülyeségeket beszél, akkor igen, persze.) Oda kellett volna figyelni, Kovács Tibor, hogy 1998 és 2002 között mi történt a költségvetési hiánnyal kapcsolatban. Például 2000-ben 2,5 százalék volt, 2001-ben 3,5 százalék volt a költségvetési hány. Oda kellett volna figyelni, hogy mi történt abban az időszakban, amikor ön ellenzéki képviselő volt, mondjuk, az államadóssággal, ami 60 százalék fölött volt még 1998-ban, és 2002 végére - amihez már önök tettek egy jó adag kölcsönfelvételt, hitelfelvételt - az 53 százalékot alig haladta meg a nemzeti össztermékhez képest az államadósság mértéke.

Tehát én azt javasolnám, hogy tekintsen hátra, nézzen vissza - majd a felszólalásomban el fogom mondani, hogy az önök hatéves kormányzása mit eredményezett az országnak az Európai Unió országaihoz képest viszonyítva -, és számoljon el először önmagával. Egyébként teljesen jellemző: az MSZP-frakcióban az adópolitikai-pénzügyi kérdéseket igazából egy olajipari mérnök viszi, és ő foglalkozik vele. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Olajozottan beszél.) Mi jöhet ki ebből? Ez jöhet ki ebből. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai