Készült: 2020.07.05.07:09:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

32. ülésnap (2006.11.16.), 76. felszólalás
Felszólaló Farkas Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Herbály Imre képviselő úrnak a felszólalására szeretnék néhány gondolatban reagálni. Nagyon sajnálatosnak tartom azt, hogy a mezőgazdasági bizottság alelnökének talán ez az FVM-es átszervezés, a szakigazgatás átszervezése volt a legfontosabb kérdéskör, holott a magyar mezőgazdaságban, így a vidékfejlesztésben is számtalan olyan kérdés van, amely a 2007. évi költségvetésben és az elkövetkezendő évek költségvetési előirányzataiban nem is tapasztalható és nem is látható.

Azokra a gondokra semmiféle utalás nincsen, amire a mai kormánypártok a választási ígéretükben komoly elszántságot és eltökéltséget mondtak ki akkor, így számtalan olyan ígéret van, amely a mai nap sem a költségvetésben, sem más egyéb területen nem számon kérhető és nem tapasztalható. Itt csak arra gondolok, hogy az állattenyésztés helyzetének a szerepére komoly hangsúlyt kellene fektetni, erre nincs mód a költségvetésben, és nincs erre semmiféle bizonyíték.

A kertészet szerepéről óriási jelentőséggel bíró nyilatkozatok voltak Gráf miniszter úr szájából a választási ciklus és a választási kampány folyamatában végig, a mai napig ebben a költségvetésben erre semmiféle utalás nem található. Ugyanez vonatkozik a kertészeti ágazaton keresztül a vidékfejlesztésre, illetve a vidék munkaerő-megtartó képességére, erre sincs semmiféle utalás. De sorolhatnám: a családi gazdaságoknak a jövőképére sem tudunk semmiféle olyan biztos dolgot látni a költségvetésben, amely ezeknek az embereknek, ezeknek a családoknak a mezőgazdaságban betöltött szerepét biztonsággal szolgálhatta volna.

És még egy gondolat a gabonahelyzetről, a gabona kérdésköréről: abszolút semmiféle olyan biztató jel nincs a költségvetésben, amely ezeket a kérdéseket valamilyen módon kezelné. Magyarul: az agrárköltségvetés szerintem és a kormányzatnak az egész költségvetése elfogadhatatlan e szempontok alapján. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai