Készült: 2019.10.15.10:00:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

208. ülésnap (2012.06.27.), 53. felszólalás
Felszólaló Dr. Seszták Miklós (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 0:58


Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SESZTÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szerintem Pálffy képviselőtársammal egy időben nyomtuk a kétperces gombot, mert engem is az előttem felszólaló ellenzéki képviselők szavai késztettek felszólalásra, és természetesen, akinek nem inge, ne vegye magára, de ezekről a felszólalásokról nekem igazából egyetlenegy szó jutott eszembe: a demagógia.

Ha megengedik, akkor picit értelmezném nekik, mit is jelent ez a demagógia, hogy mindenki tudja, és tudják ezt a tévénézők is. (Közbeszólások az MSZP, a Jobbik és az LMP padsoraiból. - Dr. Lamperth Mónika: Ilyet ti sosem csináltatok.) A demagógia görög eredetű, a démosz - nép - és agogos - vezetés - szavakból. A retorika azon fajtája, amely az érzelmekre hajt. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.) Általában tetszetős, részigazságokon alapuló felszólalás, tehát hamis.

Örülök, hogy ilyen nagy örömet okoztam ezzel az ellenzéki képviselőknek. Azt kívánom akkor továbbra is, hogy amikor felszólalnak, mindig ez a szó legyen előttük, hogy demagógia. (Közbeszólások a Jobbik és az LMP soraiból.)

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai