Készült: 2019.11.17.03:19:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

14. ülésnap (2018.06.28.), 120. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga-Damm Andrea (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA-DAMM ANDREA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Annyit szeretnék mondani Gelencsér Attila úrnak, hogy amíg a padsorok között sétálgat, akkor ő egyszerű képviselő. Amikor nem a bársonyszékben ül, de képviselő, akkor nem államtitkár, és amíg az elnök úr elnököl és nem a padsorokban ül, addig elnök. Ergo a létszám teljesen rendben volt.Van egy második rossz hírem is Gelencsér Attila képviselőtársunknak. Az, hogy négy somogyi ül ebben az utolsó sorban, mert bár nem tudja, de mi egy városban egy időben nőttünk fel, csak én egy másik iskolába jártam, és egykorúak vagyunk. Tehát ha valaki, akkor mi négyen igen sokat tudunk Somogyról, már csak azért is, mert Somogyország a szívünk csücske. Én legalábbis ott váltam emberré.

De ha már ön úgy érzi, képviselő úr, államtitkár úr, hogy az a gazdaságpolitika és az a társadalompolitika, amelyet az önök kormányzása megvalósít, Somogyország életében jelentős előrehaladást hozott, akkor muszáj önnek elmondanom, hogy ez nem sikerült. Somogyország a bérek vonatkozásában az országban a 13. a 19 megyét és Budapestet tekintve, tehát nem elöl van, és jelentősen az országos átlagbér alatt van az a bruttó bér, amelybe nincs beleszámolva a közmunkások bére. 230 ezer forint bruttó Somogyban az átlagbér.

Még annyit szeretnék önnek elmondani, mert bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy Somogy megye a harmadik olyan megye, ahonnan a legtöbben vándorolnak el külföldre.

Tehát a munkanélküliségi ráta és a munkahelyprobléma nem a belső munkahelyteremtésből és nem a közmunkaprogramból eredt, hanem a kivándorlás eszköze oldotta meg. Jelzem önnek, hogy elég autentikus környezetből veszem az adatokat, minthogy az osztálytársaim háromnegyedének gyermeke külföldön kénytelen boldogulni. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai