Készült: 2020.04.05.22:21:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

89. ülésnap, 112. felszólalás
Felszólaló Dr. Szájer József (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:09

Felszólalások:  <<  112  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. A módosító indítványok beadására a mai ülésnap végéig van mód, tehát szeretném jelezni, hogy ezek még hatályosan beadható módosító indítványok. Köszönöm szépen.

Megkérdezem, kíván-e még valaki szólni. (Nem érkezik jelzés.) Nem kíván szólni senki.

Megkérdezem Pál Tibor államtitkár urat, hogy most kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Pál Tibor: Nem, köszönöm szépen.) Nem.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, részletes vitára bocsátásra és a részletes vitára következő ülésünkön kerül sor.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által feltárt brókerbotránynak, ezen belül különösen a Pannonplast Rt. részvényeinek megvásárlása körülményeinek, a K&H Equities Rt.-nél történt milliárdos sikkasztásnak, a Britton cégcsoport tranzakcióban betöltött szerepének, a Medgyessy Péter által elnökölt Inter-Európa Bank Rt.-ben történt pénzmosásnak, és az egész botránysorozattal kapcsolatos kormányzati és kormánypárti politikusok érintettségének kivizsgálására országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája. Rogán Antal és más képviselők, Fidesz, önálló indítványát új változatban, H/5246. számon, az ügyrendi bizottság ajánlását H/5246/9. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a módosító javaslatok számára, a szabályozás terjedelmére és céljára figyelemmel a részletes vita egy szakaszból álljon. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel a javaslattal. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az indítványt elfogadta.

Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-6. pontjai alapján. Az egyes képviselői felszólalások időtartama 5-5 perc. Felhívom a figyelmet, hogy csak a módosító indítványokkal érintett részhez, illetve a módosító javaslathoz lehet hozzászólni.

Írásban előre jelentkezett Demeter Ervin képviselő úr, Fidesz. Megadom a szót.

 

Felszólalások:  <<  112  >>    Ülésnap adatai