Készült: 2020.08.14.17:08:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

10. ülésnap (2002.06.19.), 140. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Pap János felvetésére hadd mondjam, ha Orbánné Lévai Anikó Sárazsadányban él, ott az állandó lakhelye, akkor megkövetem őt. Ha Orbán Viktor családi gazdálkodó lesz mint helyben lakó, megkövetem őt. Ha viszont a törvény hatálybalépése előtt vásároltak földet, akkor kérdezem, hogy azt milyen céllal tették. Gondolkodjon el rajta!

Pap János képviselőtársamnak továbbá azt mondom, ha egy agrármérnök - aki eddig valahol élt, mondjuk Pesten - elvégezte az egyetemet, és úgy gondolja, hogy Felcsúton akar élni, mert ott olyan jó az infrastruktúra, miért nem eshet ugyanolyan elbánás alá, mint bármely helyben lakó - legyen akár Orbán Viktor is -, és ha vállalja a helyben lakás feltételeit, akkor miért ne vásárolhasson földet magának. Vásároljon! Ennyit szerettem volna a felvetésekhez hozzátenni.

Az ezer hektár kapcsán pedig hadd mondjam, hogy ez legalább annyi vitát vált ki - és ezt maga álságosnak tartja, noha néhány helyen már vannak ezer hektáros birtokok -, mint amikor önök meghirdették a háromszáz hektáros családi gazdaságot, és tudták azt, hogy csak néhány ezer embernek tudják a háromszáz hektáros lehetőséget biztosítani. Azt mondom, hogy éljünk együtt a való élettel, próbáljuk ahhoz alkalmazni a törvényt, és ha lehet, próbáljuk a meglévő lehetőségeinket úgy kitárni, hogy szűkítsük azt, amit erkölcstelennek vagy igazságtalannak tartunk. Szerintem az ezer hektáros beszűkítés egyes esetekben már ez utóbbit jelenti.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 
Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai