Készült: 2020.09.21.14:37:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap (2012.02.13.), 345. felszólalás
Felszólaló Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  345  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Ígérem, ez az utolsó felszólalásom lesz ma már. A vita zárásaként szeretném ismét elővenni Murphy törvénykönyvét a jogászoknak. Számomra az egész vita summázatát Marshall első törvénye a törvényhozók számára foglalja össze. Ez röviden így szól: ne hagyjátok, hogy a tények megzavarják gondosan eltervezett rossz döntéseiteket. Itt jelen esetben erről van szó. Itt elég sok tényt elmondtunk, elég sok érvet elmondtunk, de úgy gondolom, hogy nagyon sok zavart azért nem okoztunk ebben a bizonyos eltervezett rossz döntés meghozatalában.

Bár utolsó kísérletként még az osztrák példát felhoznám. Ausztriában egy kőkemény mozgalom indult el Ausztria kilépése érdekében az Európai Unióból, és nagyon sok érvet elmondanak. Többek között azt, hogy egy központi gazdasági kormány bevezetésének a terve az egész EU-ba, beleértve a tagállamok adófelségjogaiba való beleavatkozást is, az EU-adó bevezetése a nemzeti adók mellett a tökéletes bizonyítéka annak, hogy ami itt történik, az abszolút nem demokrácia.

Európai Bizottság. Az Európai Bizottságot senki nem választja, rejtélyes módon kijelölik, találnak egy megfelelő pozíciót valakinek, akit kijelölnek bizottsági tagnak. Semmilyen legitimációja nincs, és végül is a törvényeket alapvetően ők alkotják. Az Európai Parlamentben, kedves Harangozó Gábor, nem igaz azért összességében az, hogy ha egy értelmes javaslat elhangzik, akkor azt majd elfogadják. A csudákat! A jobbikos képviselőtársaink másfél-két éve vagy már több mint két éve, lassan három éve teszik a javaslatokat folyamatosan, és állandóan lesöprik, és állandóan arról szól... Miről szól a Magyarország elleni támadás az Európai Parlamentben? Arról szól, hogy többségben vannak a baloldali, liberális, kommunista, zöld erők az Európai Parlamentben, és támadják azokat a kormányokat, amelyekről úgy gondolják, hogy konzervatívok.

Én összességében azt tudom mondani, hogy Magyarország létét meg kell menteni, erre az integrációra nemet kell mondani, és Magyarországot (Az elnök csenget.) ki kell vezetni az Európai Unióból.

Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  345  Következő    Ülésnap adatai