Készült: 2020.01.24.18:15:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

153. ülésnap (2000.09.04.), 177. felszólalás
Felszólaló Balczó Zoltán (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  177  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Répássy Róbert képviselőtársunk - én is ki kell hogy térjek erre - a képviselők legitimitásának kérdésével foglalkozott. Azt hiszem, ha ilyen módon tágítjuk a kérdés tárgyalását és megoldását, akkor az nagyon tévutakra vezet.

Annyit azért hadd említsek meg, hogy természetesen itt, az Országgyűlés 176 egyéni körzetben megválasztott képviselői között is ezen az alapon, hogy a relatív többséget nem fogadjuk el igazi legitimitásnak, igen, egyetlenegy legitim képviselő van itt, Rapcsák András a 176 közül, mi pedig mondjuk azt, hogy nincsenek azonos jogaink - mert ez ide vezet!

A másik a népfelség elve. Igen szép, patetikus kifejezés, és a MIÉP is elfogadja, azzal együtt, hogy a népfelség és a többség adott esetben tévedhet, de egy választáson nem fogadhatunk el más eredményt, mint a népfelség elvét. Most azonban nem választásról van szó! Most arról van szó, hogy egy adott konfliktushelyzet megoldása során az igénybe vehető jogi intézményi eszközöket kimerítette-e vajon a két fél vagy nem. Ez a konfliktushelyzet jelenleg egy perben jelenik meg, és ennek a tisztázása pedig nem a népfelség elve alapján történhet meg, hanem a független magyar bíróság jogerős döntése alapján.

Azon kívül a képviselő úr nagyon sokszor említette a következő kifejezést, hogy vajon elgondolkodnak-e, kik vannak ma egy táborban: MSZP, SZDSZ, MIÉP egy táborban vannak. A táborban lenni, táborba szállni, akár csak bibliai értelmet is használok, az egy nagyon komoly összefogást jelent, egy nagyon komoly azonosságot. Természetesen azt hiszem, kölcsönösen elmondhatjuk, nem vagyunk egy táborban, de ez nem jelenti azt, hogy ha egy adott kérdésben van egy véleményünk, alkotmányossági alapon, akkor azt azért ne képviseljük, mert adott esetben egy velünk nem egy táborban lévő párttal azonos véleményünk van.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  177  Következő    Ülésnap adatai