Készült: 2021.06.25.11:25:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

71. ülésnap (2011.03.01.), 138. felszólalás
Felszólaló Dr. Illés Zoltán (Fidesz)
Beosztás vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  138  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ILLÉS ZOLTÁN vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Természetesen az emberiesség roppantul fontos, és ugyanakkor a megértés és a befogadókészség is, egyetértek ezzel. A jövőről beszélünk.

Ami történt, történt, azokat az embereket kártéríteni 40-50 ezer ingatlan tekintetében nincs az az ország, amely erre képes lenne, ez lehetetlenség, nem ebben a költségvetési helyzetben. Nem akarok visszafelé mutogatni, mert semmi értelme nincsen, egyszerűen lehetetlenség. Ez a törvénymódosítás a jövőről szól. Arról szól, hogy a jövő tekintetében mindenki vegye tudomásul, hogy a nagyvízi mederben, ártéren nem lehet építkezni. Sem bevásárlóközpontot, sem más épületet nem lehet odatenni. A tetejébe itt ingatlanról van szó, amely általában földtulajdont jelent. Elhangzott, hallottuk, képviselőtársunk elmondta, hogy hogyan és milyen módon lehet spekulálni azzal, hogy valaki nyilvánvalóan ott működteti az ingatlanját, mondjuk termel, majd utána várja a kártérítést.

Ebből fakadóan egyértelművé kell tenni a dolgot. Minden magyar állampolgár számíthat a kormány segítségére, szükség van arra, hogy a mindenkori kormány az erejénél fogva segítse az állampolgárait, viszont az állampolgárok tudatosságára is szükség van, és ahol ez a tudatosság nincs meg, ott viszont a törvények határozzák meg azokat a kereteket, amelyek mentén ezt lehet, azt meg nem lehet csinálni. Ez nem szívtelenség, nem keménység, hanem következetesség és az érdek, mindenki érdeke.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  138  Következő    Ülésnap adatai