Készült: 2021.06.12.18:34:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2005.05.11.), 106. felszólalás
Felszólaló Dióssy Gábor
Beosztás gazdasági és közlekedési minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DIÓSSY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A politikai vitanap végén az SZDSZ idejét kihasználva annyit szeretnék mondani a magam, az SZDSZ és a tárca nevében, hogy az ilyen vitákat lehet méltó keretek között is lefolytatni. Utalnék például dr. Fónagy János úr hozzászólására, amelyben kritizálta a tárca által végzett infrastrukturális fejlesztéseket. Nagyon sok mindenben nem értek vele egyet, de a megjegyzései tárgyszerűek voltak, és olyan ügyekről beszélt, amelyeket még több alkalommal meg fogunk vitatni.

Ugyanakkor az is elhangzott - például az előző felszólalásban -, hogy az önkormányzatok a teljesítőképességük végére értek, összeomlás van (Sisák Imre János: Állami Számvevőszék!), tragikus helyzet van.

(13.50)

Azt gondolom, hogy ezek helyett a minősítések helyett érdemes lenne valóban a tárgyszerűségre törekedni a jövőben is. Biztos, hogy a magunk részéről meg tudjuk ígérni, hogy mindig helyén fogjuk kezelni a dolgokat, a munkanélküliséget is például ma Európában fogjuk megnézni, hogy mit jelent, hogy állunk, milyen teljesítményt mutat ez, relatív teljesítményt a többi országhoz, illetve az Európai Unió teljesítményéhez képest. És azt gondolom, hogy ilyen mércével lehet igazán előrejutni, ha ezeket a mércéket vizsgáljuk.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai