Készült: 2020.09.25.16:26:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

179. ülésnap (2000.12.05.), 54. felszólalás
Felszólaló Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én is az adóerő-képességhez szeretnék hozzászólni egy másik aspektusból, nevezetesen, hogy a példában arról volt szó, hogy egy másik község gyermeke tanul egy olyan iskolában, ahol ez az adóerő-képesség jobb, és emiatt a normatív támogatás megvonódik.

Én erről a jobb településről szeretnék beszélni, ahol éppen azért jobb az adóerő-képesség, hiszen olyan kisebb környező faluból vagy falvakból járnak dolgozni oda az emberek, és ettől válik az adóerő-képessége jobbá az illető nagyobb községnek, városnak; pontosan ez szolgálja a kiegyenlítődést.

Tehát a kisebb települések nem rendelkeznek semmi olyan lehetőséggel, hogy munkalehetőséget teremtsenek az ott lakóknak, ám az ott lakók bejárnak a környező nagyobb községbe, városba dolgozni, és az ő munkájuk teremti meg tulajdonképpen annak a lehetőségét, hogy ott nagyobb bevétele származzon ezen adóbevételből a községnek. Igenis ez az igazságosság, ez jelenti a kiegyenlítődést, hogy akkor ebből valamit valamilyen formában visszakapjon az a község.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai