Készült: 2020.09.25.19:53:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

124. ülésnap (2020.05.04.), 42. felszólalás
Felszólaló Németh Szilárd István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:58


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Csepelen már több ezren tiltakoztak aláírásukkal az ellen a botrányos döntés ellen, hogy a legnagyobb lakótelep közepében Karácsony Gergely hajléktalanszállót nyisson, mert szerinte ez a fővárosi járványügyi védekezés szempontjából kulcskérdés. Így Karácsonyék a koronavírus elleni küzdelemre való hazug hivatkozással a belvárosi kerületekből több száz hajléktalant deportálnának Csepelre. A főpolgármestert az sem zavarja, hogy a hajléktalanszállója közvetlen szomszédságában óvoda, gyermekorvosi és felnőttrendelő, a Jedlik Gimnázium, egy szakképző iskola, a piac, üzletsor, a sétálóutca és két templom is van. A választáson Karácsony nem ezt ígérte, hanem élhető, tiszta és gyarapodó kerületet. Kíváncsi lennék arra, hogy ebben az esetben Karácsony Gergely mit ért tisztaságon, de a gyarapodásról is nehéz lenne beszélnie, hiszen a hajléktalanszálló hírére valószínűleg már most zuhanni kezdtek a csepeli ingatlanárak.

Tisztelt Képviselőtársaim! A botrány kirobbanása után Karácsony gyáván, de mégis nagyképűen megfutamodva, helyettesén keresztül kínos magyarázkodásba kezdett. A már megszokott liberális frázisokon, a felsőbbrendű kioktatáson, azaz a sok-sok hazugságon túl a levélben azonban három dolgot kénytelen-kelletlen volt beismerni, s ezek mindegyike azt támasztja alá, hogy Karácsony Gergely visszaél hatalmával, mert az érintett fővárosiakkal soha nem folytat érdemi párbeszédet, sőt ha lebukik, akkor a szemükbe hazudik.

Karácsony Gergely nem a budapestiek érdekeit szolgálja, mert nekik tett ígéreteit nem tartja be, sőt azokkal ellentétes, felelőtlen és veszélyes döntéseket hoz. A nép elég egyértelműen fogalmazza meg az ilyen emberről alkotott véleményét. Karácsony Gergely bort iszik, és vizet prédikál, hazudik, mint a vízfolyás, és más kezével szedi a csalánt. Szerencsére azonban a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

A csepeli hajléktalanszálló ügyében a döntést a csepeliek feje felett titokban, még a kerület polgármesterét sem beavatva hozta meg. Nem újdonság ez, hiszen elődje és nagy példaképe, Demszky Gábor idején ugyanígy, titkos szerződésekkel, az éj leple alatt telepítettek ki tömegesen cigány családokat a IX. kerületből Csepelre. Annak ellenére erőltetik a hajléktalanszálló ügyét, hogy télen a legkeményebb időben is csak 70-75 százalékos volt a hajléktalanszállók és a melegedők kihasználtsága, férőhely hiánya vagy a közgondoskodás hiánya miatt Csepelen egyetlenegy honfitársunkat sem vesztettük el.

Erre az egészre csak egy magyarázat van: a csepeli hajléktalanszálló ügye minden szálon Soros Györgyhöz kötődik. (Derültség, közbeszólások, taps az ellenzéki padsorokban.) Karácsony beismeri, hogy a filantróp álarc mögé bújt spekuláns által pénzelt alapítvány munkatársai dolgozták ki a terveket, és a hajléktalanszálló üzemeltetését is Soros egyik szervezetének játszanák át. Kijelenthetjük, hogy a csepeli hajléktalanszálló és a sok száz hajléktalan betelepítése a Soros-Karácsony-terv része. (Derültség és taps az ellenzéki padsorokban.)

És végül azt is megerősítik, hogy Csepelen valójában egy pandémiás központot hoznának létre a hajléktalanok számára. Már éjjel-nappal folyik a műszaki átalakítás az általuk bezárt iskolában. Karácsony Gergely és a járványügyi válságkezelés?  tehetik fel a kérdést az emberek.

A Pesti úti idősotthonban történtek után mindezt hogyan gondolja a főpolgármester? Csak nem a Pesti út a minta, a követendő példa? Az, ahol nincs olyan nap, hogy a hatóság szabálytalanságok és vétkes mulasztások tömkelegét ki ne mutatná? Az, ahol hetekig nem volt orvos? Ahol 322-en fertőződtek meg, és már 38-an váltak áldozatává a gyilkos kórnak?  ami egyébként az idősotthonban elhalt honfitársainknak több mint a fele. Ma is ez az ország egyetlen tömeges fertőzési gócpontja, ahol Karácsony helyett a Magyar Honvédségnek kellett fertőtlenítést végeznie. Karácsony a mai napig még ezek után sem tette be a lábát az intézménybe, a bentlakók és az ott történtek valószínűleg egy cseppet sem érdeklik. Okkal feltételezhetjük tehát, hogy mindez máshol sem történne másképp.

Köszönjük, főpolgármester úr, de a Soros Györggyel közösen szőtt terveiből nem kérünk. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai