Készült: 2021.09.26.19:53:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

139. ülésnap, 195. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:35

Felszólalások:  <<  195  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a munkánkat. Kérem a képviselőket, foglalják el a helyüket.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény, valamint a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény módosításáról szóló T/9698. számú törvényjavaslatát. (Zaj.) Megkérdezem az előterjesztőt, kívánja-e a sürgősséget indokolni kétperces időkeretben. (Senki sem jelentkezik.) Nem látom a jelentkezését.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 161 igen szavazattal, 126 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a sürgősségi kérelmet.

Most a részletes vitára bocsátásokról határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az elektronikus pénzt kibocsátó szakosított hitelintézetről szóló T/9265. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 179 igen szavazattal, 127 nem ellenében elfogadta a részletes vitára bocsátást.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény módosításáról szóló T/9449. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 322 igen szavazattal részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló T/9124. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 181 igen szavazattal, 146 nem ellenében részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a foglalkoztatással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/9288. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 185 igen szavazattal, 151 nem ellenében részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az egyes törvények választásokkal összefüggő módosításáról szóló T/9263. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 188 igen szavazattal, 153 nem ellenében részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az autóbusszal végzett, menetrend szerinti személyszállításról szóló T/9123. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 196 igen szavazattal, 148 nem ellenében részletes vitára bocsátotta a javaslatot - (Jelzésre:) eggyel több igen szavazat a megállapítotthoz képest.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló T/8766. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 326 igen szavazattal, 19 nem ellenében, 3 tartózkodással részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint az egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló T/9132. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 349 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 1 tartózkodással részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik “Az Országgyűlés nyilatkozata a holokauszt emléknapjánö című politikai nyilatkozattervezet tárgyalása és döntéshozatala. Áder János, a Fidesz, Lendvai Ildikó, az MSZP, Kuncze Gábor, az SZDSZ és Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője előterjesztését P/9716. számon kapták kézhez.

A megállapodásnak megfelelően a nyilatkozattervezet szövegének ismertetését követően az Országgyűlés vita nélkül határoz. Kérem a jegyzőt, olvassa fel a szöveget.

Felszólalások:  <<  195  >>    Ülésnap adatai