Készült: 2020.09.28.02:28:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

249. ülésnap (2001.12.18.), 21. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ülésvezetés
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  21  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, hogy a kormány nevében kíván-e valaki válaszolni az elhangzottakra. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem.

Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt továbblépnénk, egy percre kérném a figyelmüket és a türelmüket! Ugyanis a köztársasági elnök úr egy rövid levelet intézett az Országgyűléshez. Ez most, reggel érkezett meg, és ezt szeretném önökkel ismertetni.

"Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

Hazánk ebben az esztendőben is számos nehéz feladattal küzdött meg eredményesen, határainkon belül és a nemzetközi élet színterein. Ebben kiemelkedő szerepe volt a törvényalkotásban felelősséget vállaló parlamentnek és a végrehajtásban vállalt felelőssége szerint eljáró kormánynak, mert munkájuk során együttműködve egyszerre törekedtek arra, hogy kielégítsék a nemzet egésze által megfogalmazott igényeket, s úgy képviseljék az ország érdekeit, hogy egyben megfeleljenek a nemzetek versengő együttműködéséből származó kihívásoknak is.

Köszönöm az ország és a nemzet életének jobbítása érdekében kifejtett áldozatos fáradozásukat. Őszinte szívvel kívánok az Országgyűlés és a kormány minden tagjának, tisztségviselőinek, valamint az őket munkájukban támogató munkatársaiknak békességben boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új esztendőt! Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság elnöke." (Taps.)

Tisztelt Országgyűlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkeztek a következő képviselők: Bauer Tamás, Szabad Demokraták Szövetsége; Mécs Imre, Szabad Demokraták Szövetsége; Lentner Csaba, Magyar Igazság és Élet Pártja; Bóka István, Fidesz-Magyar Polgári Párt; Weszelovszky Zoltán, Fidesz-Magyar Polgári Párt; Bánki Erik, Fidesz-Magyar Polgári Párt; Pogácsás Tibor, Fidesz-Magyar Polgári Párt; Géczi József Alajos, Magyar Szocialista Párt.

 

Felkérem Herényi Károly jegyző urat, ismertesse a tárgysorozatba-vétel tárgyában született elutasító döntéseket.

 
Felszólalások:  Előző  21  Következő    Ülésnap adatai