Készült: 2020.12.03.07:40:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2009.09.28.), 75. felszólalás
Felszólaló Dr. Oszkó Péter
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  75  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. OSZKÓ PÉTER pénzügyminiszter: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először a költségvetés kapcsán elhangzottakat hadd korrigáljam annyiban, hogy a legfegyelmezettebb, legtakarékosabb költségvetése az elmúlt húsz évnek az, ami jelenleg a Ház előtt szerepel. Nem gondolom, hogy volt olyan választási év az elmúlt húsz évben, amikor ennyire fegyelmezett költségvetést nyújtott volna be az éppen kormányon lévő párt és az őt képviselő kormány.

Ami az én villaügyemet illeti: azt gondolom, hogy azért érdemes tisztázni az előzményeket, mert valóban hosszú sorát lehetne említeni a villaügyeknek bal- vagy jobboldalon is akár, s kétségtelenül igaz, hogy én ezt semmiképp nem akartam megismételni. Bizonyára már hallották a híradásokból, hogy én egy építési engedéllyel rendelkező telket vásároltam, amelyen elkezdtem építkezni, és az építkezés közben derült ki, hogy az eredeti engedély szerint a ház biztonságosan nem volt megépíthető. Akkor az önkormányzathoz fordultam, tájékoztatást kértem, a tájékoztatásban azt kaptam, hogy a kiadott engedély már nem módosítható, mert megváltoztak a szabályok, magyarán az építkezés folyamán nem, csak a végén lehet a módosítást kérni. Én a tájékoztatás alapján jártam el. Nem gondolom, hogy tudatosan törvényszegő lettem volna, azt gondolom, hogy kifejezetten körültekintően igyekeztem eljárni, előzetes tájékoztatást kértem az önkormányzattól, és ez alapján az előzetes tájékoztatás alapján igyekeztem a döntéseimet meghozni. Az utólagos engedély iránti kérelmet beadtam, várva, hogy az önkormányzat határozatot hoz, határozathozatal helyett azonban egyszer csak azt látom, hogy az építkezésről lényegében minden információ a Hír TV-ben, a Magyar Nemzetben, a Blikkben és onnan átjőve minden más újságban szerepel, olyan módon, hogy én lényegében azzal a cselekményemmel vagyok szembeállítva, amely cselekményemet folyamatosan a hatósággal egyeztetve igyekeztem végigvinni.

(15.10)

Ha az én megnyilvánulásaimból valamiféle szemtelenség vagy nagyképűség derült ki, azt sajnálom. Én kifejezetten azért mondtam, hogy igyekszem figyelemmel kísérni és követni az önkormányzat határozatait (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy azt jelezzem, akkor is jogkövetően fogok eljárni, ha az önkormányzat engem megbírságol.

Most azt várom, hogy az önkormányzat (Az elnök ismét csenget.) a hírszolgáltatásból visszatérjen a határozathozatali kötelezettségéhez, és ezt a határozatot szeretném majd a továbbiakban vizsgálni.

Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  75  Következő    Ülésnap adatai