Készült: 2020.07.09.03:29:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

99. ülésnap, 62. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:58

Felszólalások:  <<  62  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Alig több mint fél év múlva az Európai Unió tagjai leszünk. A magyar kormány az embereket minden apró részletre kiterjedően felkészítette az uniós csatlakozás következményeire. Már mindenki tudja, hogy az EU-ban is vannak jó csajok, nyithatunk Bécsben cukrászdát, és még azt is, hogy a mákos gubáról sem kell lemondanunk.

Szerencsére maximalista kormányunk nem elégszik meg ennyivel. Tőle szokatlan határozottsággal megrendelt egy felvilágosító rajzfilmet az Unióról. A rajzfilmkészítés bizalmi feladat, ezért a szocialistákhoz közel álló Gát Györgyöt bízták meg, aki egyes hírek szerint már a választási kampányban is segített a szocialistáknak a szlogengyártásban.

Mikor az Index újságírói feltették Gátnak a kérdést, hogy miképp kezdhették meg a 300 milliós rajzfilm munkálatait a pályázat elbírálása előtt, szerényen, szinte már pironkodva, jó üzleti szimatára hivatkozott. (Derültség az ellenzéki padsorokban.) Az MSZP elnöke, Kovács László kisegítésül közölte a parlamentben: a gépkocsikat is jóval a tenderkiírás előtt kezdik el gyártani.

Egyes rosszindulatú egyének szemében talán némi szépséghibának tűnhet, hogy a megrendelő miniszter asszony egyik főtanácsadója nemrég még Gát György üzlettársa volt, de Lamperth Mónika mindenkit megnyugtatott: a rajzfilm ötlete másik főtanácsadójától származott. (Derültség az ellenzéki padsorokban.)

E huszáros kezdet után szinte mindenki biztos volt benne, hogy a tervezett rajzfilm időben, még a népszavazás előtt elkezdődik. Sajnos azonban a rajzfilm késett. Már majdnem készen volt, amikor Fortuna közbeszólt: mindezt egy amerikai rajzfilmes személyében tette, aki véletlenül erre járván, saját rajzfilmfiguráit ismerte fel a filmben. (Felzúdulás az ellenzéki padsorokban.)

Ne legyünk igazságtalanok: valószínűleg azért lopták a rajzfilmfigurákat is, mert nagyon kellett sietni. Eredeti ötletnek tűnt amerikai figurákkal népszerűsíteni az Európai Uniót, és egyébként a “merjünk kicsik lenniö projekt részeként úgy gondolhatták, hogy mi, magyarok néhány hónap szocialista kormányzás után már egy rajzfilmfigurát sem vagyunk képesek megtervezni. (Derültség.) Gondolom, azóta ez a szerencsétlen, szocialista közeli Gát György kénytelen őrizni azt a rengeteg közpénzt, amit előre kifizettek neki ezért a fergeteges rajzfilmért. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Keller!)

Tisztelt Államtitkár Úr! Ha a gyerek későn kapja a felvilágosítást az iskolában, az is különböző gondok forrása lehet. Nem tart-e attól, hogy az érdemi felkészítés elmaradása problémákat okozhat a csatlakozás után?

Tisztelt Államtitkár Úr! Hány hónappal a csatlakozás után kívánják levetíteni Gát György csatlakozásra felkészítő rajzfilmsorozatát? (Derültség az ellenzéki padsorokban.) Kovács Lászlótól tudjuk, hogy a csatlakozásnak mindenki nyertese lesz. A kérdés az, hogy ez a felvilágosító rajzfilm mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy nyertessé váljon, vagy csak a szocialista nómenkla-klientúrát.

Köszönöm szépen. (Derültség és taps az ellenzéki padsorokban.)

Felszólalások:  <<  62  >>    Ülésnap adatai