Készült: 2020.02.19.23:50:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

119. ülésnap, 181. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 10:23

Felszólalások:  <<  181  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Mivel több jelentkező a képernyőmön nem szerepel, megkérdezem Fónagy János államtitkár urat, kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Dr. Fónagy János: Nem.) Nem kíván válaszolni. Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez nem érkezett módosító javaslat, részletes vitára nem kerül sor.

Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4443. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 340 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a "Civitas Invicta" - Szigetvár, a leghősiesebb városról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Bánki Erik, Lezsák Sándor, Pichler Imre László, Fidesz, képviselők önálló indítványát T/4046. számon, az egységes javaslatot pedig T/4046/5. számon már megismerhették a képviselőtársaim. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4046. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 290 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 54 tartózkodás mellett elfogadta.

Most soron következik a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosításról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatról történő határozathozatal és lehetőség szerint a zárószavazás. Font Sándor, Fidesz, képviselőtársunk önálló indítványát T/4402. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4402/3. számon kapták kézhez a képviselőtársaim. Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatal következik.

Az ajánlás 1. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, és az előterjesztő sem támogatja, de az LMP kérte a határozathozatalt.

(17.20)

A javaslatban Szabó Rebeka az 1. §-ban a kereskedelmi törvény 2. § 5a. pontjában a helyi termelői piac fogalmát módosítja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 244 nem ellenében, 46 tartózkodás mellett elutasította.

A Házszabály rendelkezése értelmében most a zárószavazásra is sor kerülhet.

A határozathozatal előtt kérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4402. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 336 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett elfogadta.

Most soron következik az uzsorával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/4128. számon, az egységes javaslatot pedig T/4128/19. számon kapták kézhez a képviselőtársaim. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, most a zárószavazás következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4128. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 303 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnök úrtól. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 344 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A frakciók bizottsági tagcserékre a mai napon nem tettek javaslatot.

Arra figyelemmel, hogy az ellenzéki frakciók nem tettek közös javaslatot az innovációs és fejlesztési eseti bizottság alelnökének személyére, a bizottság tisztségviselőinek és tagjainak megválasztására csak a jövő heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk végére értünk. Munkánk folytatása előtt kétperces technikai szünetet tartunk annak érdekében, hogy mindazon képviselőtársaink, akik halaszthatatlan hivatali feladatukat el kell hogy lássák, el tudják hagyni az üléstermet. (Rövid szünet. - Számos képviselő távozik az ülésteremből.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Országos Rádió és Televízió Testület, valamint jogutódja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. A számvevőszéki és költségvetési bizottság önálló indítványát T/4469. számon megismerhették a képviselőtársaim.

Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetőit, akik a helyszínen kísérik figyelemmel a vitát.

Most az előterjesztői expozé következik. Megadom a szót Nyikos László úrnak, a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnökének, a napirendi pont előadójának, 20 perces időkeretben, aki felszólalását a helyéről mondja el. Elnök úr, öné a szó. Parancsoljon! (Moraj.)

Felszólalások:  <<  181  >>    Ülésnap adatai