Készült: 2020.04.08.08:24:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

203. ülésnap (2005.03.01.), 158. felszólalás
Felszólaló Szitka Péter (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZITKA PÉTER (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Képviselő Úr! Én nagyon örülök annak, hogy gyakorlatilag már a részletes vitánál járunk, és néhány hét múlva felállhat az eseti bizottság. Mint az általános vitánál, most is - ahogy képviselő úr kifejtette - a másik két parlamenti párt képviselői is kifejezték azon véleményüket, hogy ezen bizottság felállítását támogatni fogják. Szeretném megköszönni Csige Tamás képviselőtársamnak, hogy a bizottság felállítását hasznos módosítókkal segíti elő, amelyek nyilvánvalóan - ahogy ön is említette, képviselő úr - egyrészről aktualizálják magát a határozati javaslatot, másrészről tesznek néhány észrevételt.

Azt gondolom, hogy a 6-os módosító, amelyben a képviselő úr azt indítványozza, hogy a bizottságban minél több szakértő szerepeljen, kaphasson szót, és nyilván a parlamenti pártok közül a két nagyobb parlamenti párt több szakértőt delegálhasson ebbe a bizottságba, hasznos, hiszen a társadalmi szervezetek, a civil szervezetek is mindig azon véleményüket hangsúlyozzák, hogy ne a politika vitatkozzon ezen kérdésről, hanem a szakma fejtse ki hasznos véleményét, és erről alakuljon ki egy közös vélemény.

A 4-es számú módosító javaslattal kapcsolatban, ahol az adott szó, a minőség ellenőrzése is szerepel, volt szerencsém az ügyrendi bizottsági ülésen részt venni, ahol kifogásolták ezt a jellegű megfogalmazást, úgyhogy egy kapcsolódó módosítóval egy korrekcióra kerül sor. Nyilvánvalóan a módosítás olyan feladatot szán a bizottságnak, amely a tavalyi évben kialakult büntetőjogi háttér rendezésére fogalmazna meg ajánlásokat, és azt követné nyomon, hogy hogyan alakul ki az új szabályozás.

Még egyszer mondom, hogy nagyon köszönöm Csige Tamás képviselő úrnak ezeket a hasznos módosítókat, és örülök annak, hogy mindegyik parlamenti párt támogatja, és nemsokára elkezdheti a munkáját a bizottság.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai