Készült: 2021.12.03.04:30:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2017.11.20.), 160. felszólalás
Felszólaló Magyar Levente
Beosztás Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Való igaz, hogy az illegális bevándorlók között terroristák áramlottak Európába az elmúlt években, a mai napig nem tudjuk, hogy milyen számban, és ezek az emberek éppen hol tartózkodnak, mire készülnek. Azonban az elmúlt évek terrorfenyegetettsége, terrorcselekményei, az a több mint háromszáz halálos áldozat, akiket ezek a cselekmények követeltek, és az a több mint 1300 sebesült, akik ottmaradtak az utcákon vérbe fagyva a támadások után, a bizonyíték arra, hogy Európa minden korábbinál nagyobb kihívással néz szembe a II. világháború óta biztonsági tekintetben.

Gondoljunk arra, tisztelt képviselő úr, hogy a megakadályozott terrorcselekmények száma mekkora lehet, ha a sikeresek ilyen nagyszámúak. Huszonhét terrortámadást szenvedett el Európa 2015 novembere óta. Tavaly volt az évfordulója a párizsi terrortámadásnak, ahol 130 embert mészároltak le. Azzal kapcsolatban konszenzus van biztonságpolitikai körökben, hogy a megakadályozott terrorcselekmények, támadások száma sok százszorosa azokénak, amelyek sikerrel járnak. Egy folyamatos, iszonyatos erőfeszítésbe kerül az európai bűnüldöző szerveknek, polgári és katonai biztonsági szerveknek az, hogy megakadályozzák, hogy Európában tovább romoljon a biztonsági helyzet.

Örömmel állapíthatjuk meg, hogy Magyarország mindebből kimaradt, annak köszönhetően, hogy bátran szembement az európai politikai elvárásokkal a tekintetben, hogy engedjük be a migránsokat. Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország falat épített a déli határon. Közel egymilliárd eurót költött, minden más uniós tagállamnál nagyobb pénzt arra, hogy megvédje az országot. Ezért folytatjuk a nemzeti konzultációt, hogy felhatalmazást kérjünk a polgároktól ennek a politikának a továbbvitelére annak érdekében, hogy ezek a borzalmas események a jövőben is elkerüljék hazánkat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai