Készült: 2019.11.13.08:52:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

47. ülésnap (2015.02.20.), 268. felszólalás
Felszólaló Gúr Nándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  268  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Figyeltem B. Nagy László hozzászólását erről a szolgáltatási színvonal-emelkedésről. ha ön is figyelte, akkor én elmondtam önnek a szolgáltatói állam mai állapotát, és elmondtam azt is, hogy milyen példák sokaságával fut szembe az ember, és milyen az a „szolgáltatás”, amit önök nyújtanak, akár a kormányhivatalokon keresztül vagy más területeken. Nem szeretném, ha Kovács Zoltán államtitkár úr úgy menne el a teremből, miközben mással foglalkozik (Dr. Kovács Zoltán: Felvilágosítást nyújtok.), úgy menne el a teremből, hogy közben azokra az alapvető kérdésekre ne válaszoljon, amiket megfogalmaztunk neki.

(20.10)

Ezért ebből nem sokat, de néhányat újólag felteszek neki, hogy a vitában legyen módja válaszolni, és ne kövesse azt a gyakorlatot, amit az államtitkárok sokasága folytat, hogy majd csak akkor válaszol, amikor már senki más nem tud ezekre a kérdésekre reagálni; ha van egy kis bátorsága, államtitkár úr, akkor tegye meg.

Felvetődött itt nemcsak az én részemről, mások részéről is az aktív korúak ellátásával kapcsolatos átrendezés a járási hivatalok tekintetében és különböző hatályon kívül helyezések kérdése. Hogy látja ezt, államtitkár úr?

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházások tekintetében az eljárások kikerülése úgymond ‑ sokan mondják ‑ az államilag szabályozott korrupciónak a megvalósítása, ennek a terepének a kialakulása. Hogyan, miképpen látja ezt, államtitkár úr? Vagy az ápolási díjban részesülőket érintő kérdések, amiket most már települési önkormányzatok vesznek át, és adott esetben az egészségügyi szolgáltatástól is elesnek az emberek. Hogyan látja ezt, államtitkár úr?

Vagy az a fajta keresőképtelenség, amely decemberben ‑ említettem ‑ 30 napra visszamenőleg meg­állapította a keresőképtelenség kérdéskörét, most pedig ezt változtatják úgy, hogy már most nem lehet. Tudja, a haveroknak rendben van, most már akkor nem kell ez az intézkedés. Hogy látja ezeket? Ez a szolgáltató állam, B. Nagy László úr, képviselőtársam? Ez? Az önök szolgáltató állama. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  268  Következő    Ülésnap adatai