Készült: 2020.09.19.02:05:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

165. ülésnap, 181. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:09

Felszólalások:  <<  181  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Foglalják el helyüket! Szavazással kezdjük munkánkat. (Rövid szünet.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Megkezdjük munkánkat. Most a részletes vitára bocsátásokról határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a polgári szolgálatokról szóló 1997. évi XXI. törvény módosításáról szóló T/11049. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 234 igen szavazattal, tartózkodó és nem szavazat nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény módosításáról szóló T/11050. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 248 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett, nem szavazat nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja indítványozta, hogy az Országgyűlés döntsön Dávid Ibolya és más képviselők által T/10731. számon a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről. Az indítvány tárgysorozatba-vételét a rendészeti bizottság szeptember 15-ei ülésén elutasította.

A tárgysorozatba-vételről az Országgyűlés az előterjesztő legfeljebb ötperces felszólalása után határoz. A tárgysorozatba-vétel tárgyában képviselőcsoportonként egy képviselő és az elsőként felszólalásra jelentkező független képviselő legfeljebb két perc időtartamban felszólalhat, majd az előterjesztő a felszólalásra legfeljebb két percben válaszolhat.

Megkérdezem az előterjesztőket, kívánja-e valaki indokolni a tárgysorozatba-vételi kérelmet. Megadom a szót Herényi Károly frakcióvezető úrnak.

Felszólalások:  <<  181  >>    Ülésnap adatai