Készült: 2020.12.04.02:32:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

179. ülésnap (2008.11.19.), 228. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabóné Müller Timea (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Ifjúsági, szociális bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  228  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓNÉ MÜLLER TIMEA, az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság 2008. november 10-én tárgyalta meg a törvényjavaslatot, amelyet T/6306. szám alatt nyújtottak be a Ház elé.

Miután meghallgattuk az előterjesztőket és a minisztérium képviselőjét, a bizottság egyetértett az előterjesztővel abban, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályozást változtatni kell, mivel annak legfőbb gyengéje az, hogy a távoltartást elrendelő határozat meghozatali ideje átlagosan körülbelül fél év, amely időszak alatt a bántalmazás ugyanúgy fennáll. Kérdésként merült fel a bizottság ülésén, hogy vajon az alkohol hány százalékban lehet oka a bántalmazásnak, amire a minisztérium munkatársa elmondta, hogy erre vonatkozó felmérések nincsenek.

A bizottság ülésén elhangzott, hogy milyen nagy szerepe és jelentősége van a témában a szemléletformálásnak, és milyen nagy jelentőségű volt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium közreműködésével, az előterjesztő is említette, a tavalyi évben, illetve az idén lefolytatott, a nők elleni családon belüli erőszak elleni kampány, amely országos kampány volt, és jelentős szerepet vállalt mind az önkormányzati munkatársak, mind a civil szféra tájékoztatásában, illetve a lakosság szemléletformálásában.

Összességében a bizottság rövid vita után 16 igen szavazattal, 8 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak találta.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  228  Következő    Ülésnap adatai