Készült: 2020.11.29.21:15:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

167. ülésnap (2008.10.21.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabóné Müller Timea (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓNÉ MÜLLER TIMEA (MSZP): Köszönöm szépen. Többször elhangzottak a civil nyilvántartási rendszer problémái. Azt gondolom, az, hogy ma még nincs teljes körű, közhiteles civil nyilvántartási rendszer, az az oka annak, hogy habár ma 15 napon vagy egy-két héten belül kft.-t lehet alakítani, civil szervezetet viszont hónapokon keresztül tudnak csak bejegyeztetni. A minisztériumnak - úgy tudom - nagyon kevés időre van még szüksége ahhoz, hogy a közhiteles civil nyilvántartási rendszer elkészüljön, ami eredményezni fogja azt, amit Pettkó András képviselő úr oly sokszor kért, hogy lássunk tisztán ebben a helyzetben.

Nagyon örülök annak, amit Rétvári Bence említett, és kíváncsian fogom várni a bizottsági ülésen, hogy abban a nagyon kategorikus módosító javaslatban, amit a Fidesz beadott, és kérik azt, hogy csak ugyanazon kollégiumnak ne lehessen tagja egyazon szervezet, mindazok mellett, amit elmondott, és nyilván a sajtóból értesültünk azokról a számokról és tendenciákról, hogy hány civil szervezet, illetve azok képviselői körülbelül mekkora forrásokat nyertek az elmúlt években az NCA-ban, mindezek mellett a KDNP ebben a témában először önálló arcot fog-e mutatni, és külön szavaz az MDF-től (Derültség a Fidesz padsoraiban.), vagy - elnézést - külön szavaz a Fidesztől. Ez mindenképpen érdekes szituáció lesz a bizottsági ülésen.

Az egyházi szervezetekkel kapcsolatban azt gondolom, hogy nagyon sokszor felmerül több civil szervezet részéről, hogy míg az egyházi szervezetek a különböző csoportok mindegyikében benne vannak, mindig az egyazon csoportokban valamifajta különleges elbánást kívánnak maguk számára. Ezt nem gondoljuk, hogy így lenne helyénvaló, az egyházi szervezetek nagyon sok és megfelelő támogatást kapnak a mai rendszerekben is, azt gondolom.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai